kerstavond licht muziek en nachtmis

Binnen de gemeentegrenzen van Meerssen is op diverse plaatsen het Kerstfeest ingeluid. Zo waren in alle parochiekerken de Kerstavond en nachtviering. Lieten velen de lichtjes buiten en binnen branden en zorgde het koperkwartet en saxofoonkwartet  van de fanfare in Ulestraten voor stemmige Kerstmuziek in de buitenlucht.

In Westbroek en de Brögelkes zorgde de buitenverlichtingen aan de huizen voor een bijzondere sfeer. In Ulestraten trokken beide kwartetten door de starten en verraste iedereen die het wilde met mooie Kerstliederen. Bij de bron in de Catharinastraat stond een vuurkorf waar om heen de mensen stonden. Zij werden naast de muzikanten van de fanfare verrast met en optreden van Stefanie Joosten. Zij zong een aantal Kerstevergreens.

Stefanie is op dit moment in Tokyo werkzaam als zangeres en danseres. Zij was over gekomen om samen met haar ouders Kerst in Ulestraten te komen vieren. In de Basiliek in Meerssen vond de nachtmis plaats. De Mis werd opgeluisterd door het Basilacakoor. Op eerste Kerstdag was de viering te zien op meer TV. Onze fotograaf Karel heeft deze bijzondere momenten op de foto vastgelegd.

Lees vorig bericht

Vluchtelingen bij tankstation A2 uit vrachtauto gehaald

Lees volgend bericht

Speciale Kerstdienst in de Koel