Nieuws van de IVN Jeugdgroep gemeente Meerssen

Op zaterdag 9 januari 2016 is de eerste bijeenkomst in het Nieuwejaar 2016 van de Jeugdgroep. Wij komen bij elkaar in de Proostenkelder het IVN-Lokaal, rechts achter de Basiliek in Meerssen. Het begint om 9.30 en duurt tot 12 uur. 

Wij wensen de kinderen en hun familie een heel mooi Natuurjaar toe!  Wij willen het Nieuwe jaar goed beginnen en nodigen bij deze de ouders uit om bij een kopje koffie met wat lekkers het eerst uur van de bijeenkomst mee te maken. Wij willen de ouders aan de hand van een PowerPoint  van Susanne van de Berg laten zien wat hun kinderen  in de loop van het jaar zoal doen bij de Jeugdgroep Meerssen.  Deze PowerPoint moet u niet missen ouders, u zult versteld staan! 

Om half elf vertrekken de ouders huiswaarts en gaan wij met de kinderen aan ons programma werken. 

Ons Thema is: Hoe helpen wij de vogels de winter door? 
Wij gaan deze keer o.a. eetbare slingers maken voor de vogels. 

De materialen zijn aanwezig, daar hebben wij voor gezorgd. Maar heb je zelf nog lekkere ideeën voor de vogels, dan kunnen jullie materiaal meenemen om te verwerken! Het betekent ook dat jullie van tevoren nog eens goed kunnen rondkijken in de tuin of in het bos.  Omdat het een zeer zachte winter is zijn nu nog volop eetbare zaken voor de vogels aanwezig in de natuur. Vraag je ouders of oma of opa of ze willen helpen zoeken of denken. Wij gaan bij de vijver van het park kijken wat voor wintervogels daar te zien zijn en kunnen ze ook op naam brengen. Het belooft een heel afwisselende morgen te worden. Uiteraard mogen jullie je zelfgemaakte slingers ook mee naar huis nemen om in de tuin of het bos te hangen. 

Hopelijk zijn jullie er allemaal; de ouders en hun kinderen en de opa’s en de oma’s! Tot zaterdag 9 januari 2016! 
Informatie IVN Jeugdgroep.
Ben je nog geen lid en wil je wat meer weten over de IVN Jeugdgroep kijk dan eens op onze websites. Websites: ivn.nl/afdeling/meerssen of ivn.nl/afdeling/ulestraten. 

Of bel naar onderstaande personen. 
Jeanne Lam IVN Meerssen 043-3649012 thijslam@hetnet.nl 
Marie-José Steyns IVN Ulestraten 045-4041639  josésteijns@ziggo.nl 
Overige Jeugdteamleden; Geert Hovens, Will Voncken, Leo Kurvers en Susanne van de Berg.

Lees vorig bericht

Natuurcursus IVN-Ulestraten voorjaar 2016

Lees volgend bericht

123 kilo zwaar vuurwerk in beslag genomen in Meerssen-west