Nieuwjaarstoespraak burgemeester

Zoals gebruikelijk tijdens nieuwjaarsrecepties, hield ook burgemeester Clermonts-Aretz haar nieuwjaarsspeech op zaterdagmiddag voor de bezoekers van de Meerssense nieuwjaarsbijeenkomst in het onlangs geopende Klant Contact Centrum.
Het was haar eerste nieuwjaarstoespraak en ze liet meteen al weten, dat ze hoopt dat er nog vele mogen volgen.

Verder ging ze in op de problematiek die door mensen als angstig wordt ervaren waarmee ze doelt hiermee op de recentelijk gepleegde aanslagen. ” We mogen ons niet laten leiden door deze angst want dan zien we geen oplossingen meer”, aldus de burgemeester.
Als het gaat over crisisopvang in andere gemeenten, constateert Clermonts dat dit heel vaak probleemloos gaat.

In het tweede deel van de toepraak komt ze tot de conclusie dat het op politiek gebied in Meerssen nog altijd onrustig is en dat ze vaak de opmerkingen van burgers krijgt die het politieke steekspel beu zijn. ” De oude en nieuwe geschiedenis achter ons laten ” is wat betreft Clermonts een oplossing.

De inwoners van Meerssen moet duidelijk gemaakt worden dat er forse financiële maatregelen nodig zijn omdat de centrale overheid zich steeds verder terug trekt.
Jongeren moeten aangesproken worden op hun eigen gedrag waarmee ze verwijst naar recente gebeurtnissen in en rondom het Proosdijpark waarbij er sprake was van vuurwerkoverlast en vandalisme. Clermonts is toen persoonlijk naar de overlast veroorzakende jongeren toegestapt om hen te wijzen op hun verantwoordelijkheid.

Tot slot kondigde de burgemeester een nieuwe traditie aan die op 2 februari van start gaat.
Het is de bedoeling jaarlijks, aan de vooravond van carnaval een bijeenkomst te houden waarbij alle prinsen, prinsessen en raden van elf met het gemeentebestuur bij elkaar komen. ” Zo kan deze burgemeester in ieder geval zien aan wie ze de sleutel gaat overdragen “, besluit Clermonts.

Lees vorig bericht

Vier ramen van Gloriette ingegooid

Lees volgend bericht

Eerste nieuwsuitzending van 2016