Eindelijk!

Sinds 1 januari 2016 mogen de winkeliers geen gratis plastic zakken meer uitdelen. Als u er toch een wilt dan moet u er voor betalen. Deze maatregel past precies bij een duurzame wereld die we wensen. Want plastic is geproduceerd uit aardolie en die hebben we voor ander dingen nodig. Bovendien veroorzaakt al dat plastic veel zwerfafval en de plasticsoep in de oceanen met alle gevolgen van dien.

Milieudefensie Meerssen heeft 25 jaar geleden al aandacht gevraagd om de plastic tassen te vermijden onder de slogan: “Winkel met gemak zonder plastic zak”. Neem uw eigen boodschappentas mee en dat kan een kleine opgevouwen tas zijn die in uw handtas past. Samen maken we er een betere wereld van! Milieudefensie Meerssen.
 
meerssen@milieudefensie.nl
043 3643740 

Lees vorig bericht

Eerste nieuwsuitzending van 2016

Lees volgend bericht

Fanfare Concordia hield Nieuwjaars familieconcert