Sneeuwval in Meerssen verwacht

Het begin van de winter deed vermoeden dat de temperaturen niet meer de normale waarden zouden bereiken. Muggen die nog rondvlogen en vlinders in de kerstboom.
Langzaam maar zeker komt de koude lucht dan toch in de buurt. Vanuit het noorden stroomt deze lucht binnen. In het noorden van het land heeft het al de eerste ongemakken opgeleverd. Het lijkt erop dat ook het zuiden aan de beurt gaat komen.

Verwachting:
Het zijn geen grote hoeveelheden sneeuw die voor Zuid-Limburg worden verwacht en de soort sneeuw is ook onzeker. Lokaal kunnen de verschillen groot zijn omdat het gaat om sneeuwbuien.

Hoogte- en temperatuurverschil:
De gemeente Meerssen kent nogal wat hoogteverschillen waardoor de soort sneeuw per kern kan wisselen.
De laagste delen van Meerssen liggen rond de Geul en Maas; zo ‘n 40 meter boven NAP terwijl het hoogst gelegen deel van Ulestraten ongeveer 100 meter hoger ligt.
Betrek daarbij het gegeven dat per 100 meter de temperatuur tussen de halve en een graad daalt zodat de temperatuurverschillen binnen onze gemeente net genoeg kunnen zijn om het verschil te maken tussen natte en droge sneeuw.
Andere delen van Meerssen waar de kans op droge sneeuw die blijft liggen groter is, zijn de kernen Raar, Moorveld en Kazen.

Vorig jaar:
De laatste keer dat in Meerssen sprake was van serieuze sneeuwval, die overigens niet lang bleef liggen, was op 24 januari van vorig jaar toen er enkele centimeters viel.

Lees vorig bericht

Gemeente: kerk geen optie voor bibliotheek

Lees volgend bericht

Winkels open op zondag: Meerssen versus Bunde