Winkels open op zondag: Meerssen versus Bunde

De Meerssense winkeliers die zijn aangesloten bij Ondernemersvereniging Sfeervol Meerssen, doen bij de gemeente het verzoek om op korte termijn hun winkel ook op zondag te mogen openen.  

Rosita Peters, voorzitter van de vereniging motiveert haar verzoek met het gegeven dat ook Meerssen deel uitmaakt van de 24-uurs economie. Alleen meegaan met de huidige ontwikkelingen met betrekking tot geruimde openstelling, zal de concurrentiepositie van de Meerssense middenstand kunnen waarborgen, aldus Peters.  

Collega voorzitter Jack Lemmens van de Bundense ondernemersvereniging denkt hier heel anders over. Zijn leden laten nagenoeg unaniem weten geen voorstander te zijn van openstelling op zondagen. Het sociaal leven is hiervoor een belangrijk gegeven. In Bunde zijn er veel kleine winkels zonder personeel wat betekenen zou dat de eigenaar ook op zondagen moet werken.

Wethouder van Rijswijk zegt dat ” niets moet maar alles kan” en dat als de gemeenteraad binnenkort kiest voor openstelling op zondag, het aan de ondernemer zelf is om zijn winkel te openen of gesloten te houden.

Lees vorig bericht

Sneeuwval in Meerssen verwacht

Lees volgend bericht

BRUG-M neemt afstand van situatie RTMe/Meer Vandaag