Nationale Voorleesdagen 2016

De Nationale Voorleesdagen 2016 zijn dit jaar van woensdag 27 januari t/m zaterdag 6 februari. Tijdens deze dagen staat het voorlezen aan jonge kinderen tot zes jaar centraal. Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt veel plezier. Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen.

Vertelvoorstelling:
Peuters en kleuters kunnen op zaterdag 30 januari van 10.30-11.15 uur gratis komen kijken naar de interactieve vertelvoorstelling De boerderij heeft er een geitje bij. Neem uw kind mee op ontdekkingstocht in de bibliotheek!

Prentenboek van het jaar:
Een deskundige jury van jeugdbibliothecarissen heeft het prentenboek van het jaar 2016 gekozen. De keuze is gevallen op “We hebben er een geitje bij” geschreven door Marjet Huiberts en geïllustreerd door Iris Deppe. Mik gaat op zijn step naar de kinderboerderij om naar het pasgeboren geitje te gaan kijken. Voordat Mik het babygeitje heeft gevonden, gaat hij langs alle andere kinderboerderijdieren, die elk op hun eigen manier uiting geven aan hun blijdschap over de geboorte van het nieuwe geitje.

Lees vorig bericht

Prins Jesper, Prinses Ilse jeugdprinsenpaar Haverzekskes

Lees volgend bericht

Basisschool de Lindegaerd weer Excellente school