Uitslagen en programma HV MIC

Uitslagen:
DD1: DHC Meeuwen (B) D1# –  MIC D1 12-5
DD1: MIC DC1 – ESC DC1 13-9
DE1: Gemini (V) E1 – MIC E1# 19-8
DB2: Margraten DB1 – MIC DB2 21-10
DC1: Margraten DC1 – MIC DC1 6-23
DS2: Margraten DS1 – MIC DS2 19-22
DB1: Meeuwen (M) DB1 – MIC DB1 12-13
DS3: Zwart Wit DS1 – MIC DS3 17-15
DA1: Born DA1 – MIC DA1 11-25
DS1: Hellas DS2 – MIC DS1 30-24
DC2: Posterholt DC1 – MIC DC2 17-13
HS1: Wittenhorst HS2 – MIC HS1 26-17

Wedstrijdverslagen:
DA: Vandaag stond er op het programma een uitwedstrijd tegen Born en dat  betekend spelen in de blauwe shirts. We waren erg op tijd in de hal  dus maar even een handbalwedstrijdje  onderling gespeeld als warming up, want het was erg koud.
Miranda had de meiden uiteraard goed toegesproken want zo’n wedstrijd  als vorige week dat kon echt niet. Onze begroeting verbetert ook al,  want het is al wat luider zodat het  publiek het ook goed kan horen, kan volgens mij nog harder zodat  het  publiek ervan zou moeten  schrikken.
Maar goed dan het begin. Geheel tegen ons eigen in keken we naar een  paar minuten niet tegen een 2-0 achterstand aan maar gingen wij goed  van start en met name Luka zat er lekker in, zelfs de vader van Luka  genoot er van. ( mag ook als je dochter het goed doet). De wedstrijd was niet zo spannend en de tijd verstreek ook, met als  rust stand 7-14 voor MIC. Aniek scoorde de 14de  nadat ze de zeer  harde bal van Gwen goed gevangen had en mooi kon afronden.
Tweede helft leek Born terug te komen tot 10-14, maar toen was het  afgelopen. We kwamen  weer aan scoren toe en soms zelfs met zeer mooie  wissels en leuke snelle breaks, bij een van die breaks meende Danique  dat ze Demi de weg moest wijzen geloof ik want ze liep mee en wees van  daar moet je naartoe. Kortom we hebben weer gewonnen met 11-25. Maar  de scheidsrechter vond dat te weinig voor ons en heeft een score  doorgegeven van 11-253. Goed voor ons doelgemiddelde want nu staan we  op 494 gemaakte doelpunten, zal nog wel rechtgetrokken worden. We  kregen deze wedstrijd 7 penalty’s tegen  waarvan er maar 2 raak waren.  En wij kregen 4 penalty’s waarvan er maar 1 mis was.( volgende keer  beter Veerle)
Doelpunten: Elise 1, Jill 1, Luka 3, Demi 3, Gwen 3, Peggy 4, Aniek 4  en Danique 6.

DHC Meeuwen B1- MIC B1 12-13:
Vandaag de eerste competitiewedstrijd in 2016 en dan meteen op bezoek  bij de nummer 2 DHC Meeuwen dat op 3 punten achterstand stond van  koploper MIC vóór deze wedstrijd. In het “hol van de Meeuw” onspon zich vanaf het begin af aan een  gevecht tussen 2 teams die er vol voor gingen. MIC nam gelijk in de  eerste aanval een 0-1 voorsprong via Lisa, Meeuwen antwoordde met een  paar gevaarlijke aanvallen maar paal, lat en Gabby stonden de  gelijkmaker in de weg. Joyce maakte zelfs nog 0-2, maar daarna was het  Meeuwen dat goed terugkwam en zelfs op enig moment een 6-4 voorsprong nam. MIC knokte zich terug in de wedstrijd. Het bleef gelijk op gaan  tot de rust. Gabby had fraaie reddingen in huis en Julie bleef koel  bij de 7 meters en zo stond er met rust een 7-7 stand op het bord. Het  kon nog alle kanten op. Via een fraaie actie van Lonneke werd na rust  een belangrijke voorsprong genomen (7-8) door MIC, waardoor de druk bij Meeuwen kwam te liggen. Het bleeft echter spannend en Meeuwen nam  zelfs weer een 9-8 voorsprong. Een paar onfortuinlijke momenten voor  MIC leverde blessures op voor DD (Dames Duijx) en wie anders dan  Britte (hoeveel pech kan iemand hebben?). Daarvoor had Britte nog net  de 10-10 gescoord. Een zenuwslopende slotfase brak aan en het MIC-team  leek wat aangeslagen door het blessureleed. De emoties sloegen toe. In  een timeout gaf coach Miranda de laatste aanwiijzingen. In een  spetterende apotheose gooiden de B1-meiden vervolgens nog eens lijf en  leden in de strijd om op de valreep nog de winst binnen te slepen,  12-13 via een winnende treffer van Julie, die de goeie doelvrouwe van  Meeuwen tot wanhoop dreef met haar 7 meters.  Een gehavende selectie  kan terugkijken op een zwaar bevochten zege met veel strijd en passie.  Een zeer knappe prestatie!
Doelpuntenmakers: Julie 7x, Britte 1x, Emma 1x, Joyce 1x, Lisa 1x,  Lonneke 1x en Veerle 1x

DC2: Posterholt dc1 tegen Mic dc2:
Vandaag hadden wij een uitwedstrijd tegen Posterholt. In de wedstrijd was iedereen heel sportief. In de verdediging moesten we snel bijschuiven en goed opletten want de dames van Posterholt waren snel  en krachtig. Het lukte ons om een paar ballen buiten de cirkel te houden. De keeper Irene was ook heel goed ze wist ook veel ballen  buiten het doel te houden. Jammer genoeg gingen er toch ballen het  doel in. de scheids floot heel snel af. In de eerste helft stonden we  voor met 6-8. In de tweede helft heeft Posterholt ons ingehaald met  17-13. Helaas verloren maar het was wel een sportieve en leuke wedstrijd. Iedereen had zich goed ingezet voor de wedstrijd. Hopelijk winnen we de volgende wedstrijd wel weer.
 
DHC Meeuwen – MIC D1 (12-5):
Dit keer een wedstrijd waar twee sportculturen elkaar ontmoetten in het verre Belgisch Limburg. Met de thuiswedstrijd nog in het geheugen  nu de mogelijkheid voor revanche. Op papier een schier onmogelijke opgave, maar onze meiden zouden onze meiden niet zien als ze er niet vol tegenaan zouden gaan. De eerste helft lukte dat ook heel aardig. Ondanks het fysieke spel en overwicht in lengte ging de wedstrijd gelijk op. Er werd zelfs, voor ons ongebruikelijk, een time-out  aangevraagd door de Meeuwen. Deze mocht de Meeuwen echter niet helpen:  5-5 was de ruststand. Onze dames speelden geconcentreerd en brachten  zeer mooie acties en dito doelpunten van Isa (2), Jacky (2) en Sanne  (1).
De tweede helft, tja daar kunnen we kort over zijn. Het fysieke en  conditioneel zware spel begon zijn tol te eisen en kwamen we er  eigenlijk niet meer aan te pas. Eindstand:12-5 voor de Meeuwen. Maar niet getreurd het meegereisde publiek was zeer tevreden. Het was een mooie en aantrekkelijke wedstrijd waarbij de beste heeft gewonnen.  Jammer genoeg konden de beloofde bitterballen de pijn niet verzachten, simpel weg omdat deze zgn. “ronde kroketten” niet te bestellen waren. Vreemde cultuur daar. Gelukkig smaakte het Belgisch biertje jullie journalist erg goed. Dat is dan wel weer fijn aan deze cultuur.

MIC D1-ESC’90 (13-9):
Op een trainingsdonderdag stond deze inhaalwedstrijd op het programma. Een wedstrijd die door onze meiden werd gedomineerd. In control girls! Heel geconcentreerd aanvalsspel en prachtige passes luidden het ene na  het andere doelpunt in. De verdediging stond als een huis en Merel  keepte als vanouds. Kortom ESC’90 had geen kans en is de eindstand eigenlijk een beetje vertekend:13-9. Dat had net zo goed 20-9 kunnen  zijn. Het aanwezige publiek trotseerde een houten achterwerk omdat de  tribune helaas niet toegankelijk was. Jammer. De speelsters en  begeleiders van ESC hadden zich op dit tijdstip (18.00) verheugd op  broodjes kroket e.d. Maar helaas, ook de kantine was gesloten en  moesten ze het met de alom bekende figuurlijke frikandellen van  trainer/coach John doen. Fijn dat Miranda ook weer van de partij was  aan de zijlijn.
Goed gedaan meiden en met deze flow naar pajottenland a.s. zaterdag.  Laten we die Meeuwen een poepje ruiken. Prachtige doelpunten van: Isa (6), Simone (2), Tessa (2), Dajenka (1),  Sanne (1). Als gevolg van een houten kont heb ik helaas het laatste doelpunt gemist. Excuus aan de scoorster.

Programma:
Zaterdag 23-1:
16:05 uur: MIC D1 – Sittardia D1
13:55 uur: MIC DB1 – Arena DB1
15:00 uur: MIC DC1 – Zwart Wit DC1
20:45 uur: MIC DS1 – KVIK/E & A DS1
19:00 uur: MIC DS2 – VHC DS1
13:00 uur: MIC E1# – Zwart Wit E1#

Zondag 24-1:
13:15 uur: MIC DA1 – Noav DA1
12:00 uur: MIC DS3 – Minor DS1
14:30 uur: MIC HS1 – BSAC HS2

 

Lees vorig bericht

Prins Jesper, Prinses Ilse jeugdprinsenpaar Haverzekskes

Lees volgend bericht

Basisschool de Lindegaerd weer Excellente school