RVU Nieuws

RVU 1 hervat zondag 24 januari de competitie uit tegen ZSV in Deurne. Bij afgelasting: oefenwedstrijd thuis tegen Sc. Jekerdal 1. Aanvang: 11:30 uur.

Oefenprogramma: 
Zondag 17 januari: 11:30 uur RVU 1 – Sc Jekerdal 1 Afgelast.
Zondag 24 januari: 11:30 uur Sc. Jekerdal 2 – RVU 2 (onder voorbehoud)
Dinsdag 26 januari: 19:30 uur Sibbe 1 – RVU 2

Competitie:
Zondag 24 januari: 14:30 uur ZSV 1 – RVU 1 Bij afgelasting 11:30 uur RVU 1 – Sc. Jekerdal 1
Zondag 31 januari: 14:30 uur RVU 1 – SSS’18 Bij afgelasting: 11:30 uur Adveo 1- RVU 1

Nieuwjaarsreceptie zaterdag 2 januari 2016:
Het startschot voor onze traditionele Nieuwjaarsbijeenkomst werd omstreeks 16:00 uur gegeven door veertig fanatiekelingen, die een onderling 10:10-toernooi speelden. Na 75 minuten strijd en afslanken van de overtollige drank en spijs van de feestdagen werden de prijzen gebroederlijk verdeeld en was het tijd om in onze kantine een toast uit te brengen op een goede gezondheid, veel geluk en spelvreugde in het nieuwe jaar.

Aan het begin van deze bijeenkomst werden door het hoofdbestuur nog enkele leden in het zonnetje gezet.

Allereerst Dré Boesten, die tijdens ons laatstelijk gehouden 70-jarig jubileum nog werd gehuldigd vanwege zijn 60-jarig lidmaatschap. Dré maakte in de jaren 60 als verdediger deel uit van één van de succesvolste lichtingen van onze club, uitkomend in de 2e klasse. Dré moest in het afgelopen jaar vanwege gezondheidsredenen noodgedwongen afscheid nemen als bestuurslid. Naast zijn bestuurswerkzaamheden vervulde Dré ook vele andere vrijwilligerswerkzaamheden, zo maakte hij jarenlang deel uit van onze vrijwilligersgroep, die op dinsdag onderhoud pleegt aan ons sportpark. Tegenwoordig bemant Dré met zijn echtgenote Annie nog regelmatig de kassa bij de thuiswedstrijden van ons eerste elftal en is en blijft een fervent supporter van onze hoofdmacht.

Vervolgens werden Jos en Rosanny Ubachs naar voren gedirigeerd om plaats te nemen in de “Hot-spot” van de RVU-kantine. Beiden maakten ongeveer 10 jaren geleden de overstap naar RVU omdat zoonlief Boy het doel destijds ging verdedigen van onze E-1 dat in die tijd de Regiobeker won. Alras bleek dat zowel Jos maar ook Rosanny steeds meer gingen betekenen voor onze club. Jos was in al die jaren een gedreven trainer en leider van de teams waarvan Boy deel uitmaakte. Daar bleef het echter niet bij. Jos ontpopte zich in onze vrijwilligersgroep als kartrekker en stond onder meer aan de basis van de renovatie van onze afrastering en ballenvangers van ons hoofdveld en het vervaardigen van onze nieuwe materiaalruimte. Daarnaast vertoefde hij de afgelopen zomers dagelijks vele uren op ons complex om onze speelvelden te besproeien terwijl hij de afgelopen twee jaren ook de honneurs waarnam als grensrechter van ons eerste elftal. Het is prettig te weten dat Jos, een man met een visie en een eigen mening, ook in de toekomst zijn diensten aan RVU ter beschikking stelt.

Zijn echtgenote Rosanny was eigenlijk al jarenlang als “wasdame” nauw betrokken bij onze jeugdafdeling. Gaandeweg het afgelopen decennium groeide Rosan uit tot een veelzijdig persoon binnen onze club. Zij verstuurde de uitnodigingen van onze clubactiviteiten naar onze leden en begunstigers en was creatief in het vervaardigen van de posters van deze nevenactiviteiten. Dat resulteerde uiteindelijk in de bemanning van ons secretariaat in de afgelopen jaren. Rosanny was onze vraagbaak op het gebied spelerspassen, digitale wedstrijdformulieren en andere ingewikkelde secretariaatswerkzaamheden. Op Rosan kon te allen tijde een beroep worden gedaan. Onder meer vanwege persoonlijke omstandigheden en ook het gegeven dat Boy de overstap maakte naar inmiddels het eerste elftal van onze zustervereniging RKUVC stopte Rosanny onlangs als bestuurslid van RVU. Het bestuur en leden van RVU dankte Dré, Jos en Rosanny voor de vele verdiensten in de afgelopen jaren binnen onze vereniging en boden hen een attentie aan.   Deejay Jef Goubet voelde de sfeer in onze goed gevulde kantine naadloos aan en zorgde daarmee voor een perfecte Sylvesterstemming onder de vele aanwezigen waarbij uiteraard het buffet en de vensterbanken weer werden bemand, de lichtbollen er weer aan moesten geloven en de beentjes van de vloer gingen. Dat leidde weer eens tot ongekende taferelen in onze kantine met spontane live-optredens van Schürzenjäger Peter “De Lange” Janssen en Theo Derkx, een liefdesduet van Karin en Gaston Dolmans “Can’t take my eyes of you” en onze eigen “Pianoman” Remco Bovens. Omstreeks middernacht verlieten onze laatste gasten na een zeer lange en plezierige nieuwjaarsbijeenkomst, die ergens begon omstreeks de klok van 17:30 uur, ons sportpark. Vast staat dat we deze traditie in ere houden in de toekomst.  Een goed begin van het nieuwe jaar is het halve werk!   Activiteitenkalender:
Vrijdag 29 januarivanaf 20:30 uur: Carnavalsavond.
RVU gaat voor het thema “DISCO” tijdens haar Carnavalsavond! Op vrijdag 29 januari a.s. organiseert ons Carnavalscomité onze tweede verenigingsactiviteit van 2016. Het Carnavalscomité heeft vers en jong bloed in haar gelederen. Michel van de Akker en Finy Janssen zijn de oude getrouwen in de huidige samenstelling. Dave Geraards, Yvonne van Holten-Dolmans, Elvi Sterck en youngster Remco Bovens zijn de nieuwe persoonlijkheden van het Roed, Geel en Greun van RVU. Omstreeks 20:30 uur zal deejay Wouter Slangen het startschot van de zoveelste spetterende Carnavalsavond van RVU geven. Het thema is deze avond: DISCO. Nu al zijn wij ervan overtuigd dat de Bee Gees, de Johnny Travolta’s en de Olivia Newton John’s, gekleed in wijde pijpen en petticoats de boventoon zullen voeren in onze kantine. Wouter zal een muzikale melange verzorgen van Night Fever en You’re the One that I Want tot “Is dat noe leuk!” Ouch ooze  “Hoeglustigheden” oet ut Meerssensje Carnavalsriek sint optimaal vertegenwoordig op deze aovond. Prins Jair Geraards en Prinses Dajenka Roumans en de Koeleköpkes zullen de Rothemse Carnaval die vrijdag vertegenwoordigen. Prins Jair en Prinses Dajenka zijn niet zo maar hoogwaardigheidsbekleders. In het 44e jubileumjaar van de Koeleköpkes zijn zij het uitverkoren prinsenpaar!

En ook dit jaar heeft carnavalsvereniging de Aanhawwersj weer een Prins Carnaval gekozen met een verleden bij RVU. In het begin van het vorige decennium speelde Prins Björn Molling enkele jaren in het hart van de verdediging van RVU A1. Prins Bjorn en Prinses Maud en hun gevolg komen volgende week dan ook thuis in het knusse Rothem.

Dat geldt evenzeer voor Prins Marco van de Akker en Prinses Bo Maenen van de andere carnavalsvereniging Sjots en Sjeif. Die geven altijd GAAS! Marco speelde enkele jaren voor de rood-witten van RVU voordat hij het afgelopen jaar zijn heil zocht bij Vilt maar is nog steeds trainer/coach van één van onze juniorenteams. Bo is natuurlijk de dochter van voormalig Prins Lenardo en Prinses Marion van de Aanhawwersj en niet te vergeten de kleindochter van Jef en Ton Maenen. Jef is ere-voorzitter van RVU. Het belooft dan ook vrijdag een waar kolderiek familietreffen te worden in de tot discotheek verbouwde kantine van de rood-witten. Ondanks dat Prins Stefan (Hagens) voetbalverplichtingen heeft bij Bekkerveld zal hij deze avond toch aanwezig zijn om zijn attributen af te staan aan zijn opvolger. Wie dat wordt, mag Joost weten?

En wat is nou leuker om op deze “knatsjgekke” avond de bekendste Carnavalszanggroep van Limburg en grote favoriet voor het LVK te mogen begroeten. “De Kloomp” is een prachtig uithangbord voor onze carnavalisten, die deze feestavond gaan bezoeken. Wees eens eerlijk: “Is dat noe leuk?!”

Hervatting trainingen jeugdteams:
RVU B1 hervat a.s. woensdag 20 januari haar training.
Vanwege de weers- en terreingesteldheid hervatten de lagere jeugdteams hun trainingen op een later tijdstip.

Lees vorig bericht

Uitslagen en programma HV MIC

Lees volgend bericht

Thema-avond Zonne-energie Ontmoet Anna