Thema-avond Zonne-energie Ontmoet Anna

Zonne-energie iets voor u? Ja, iets voor iedereen. Als u spaargeld over hebt investeer dan in zonnepanelen; die leveren u veel geld op dan spaarrente omdat uw energierekening omlaag gaat. Is uw dak geschikt voor zonne-energie, waar kan ik terecht voor informatie, wat gaat het kosten en wat levert het me op? Zijn er nog subsidiemogelijkheden? Op deze vragen kregen dinsdagavond de aanwezigen in Ontmoet Anna, antwoord.
  
De thema-avond werd georganiseerd door de Stichting Duurzaam Meerssen. Zeger Vroon (Lector Zonne-energie) in de Gebouwde Omgeving bij Zuyd Hogeschool betrokken bij onderzoek in de Wijk van Morgen gaf een uiteenzetting over onder andere de plaats van zonne-energie in de energietransitie. Daarnaast sprak hij over het bewuster omgaan met energie en de vermindering van fossiele brandstoffen door gebruik te maken van zonne-energie.

Jelle Vegt van het Servicepunt Energie Lokaal Limburg (behorend tot de Natuur en Milieufederatie Limburg) is betrokken bij plaatselijke initiatieven rond duurzame energie. Hij besprak onder andere het positieve milieueffect wanneer de mensen zouden overgaan op zonne-energie.

Lees vorig bericht

SV Meerssen nieuws

Lees volgend bericht

Activiteiten Toon Hermans Huis Maastricht