Wilde zwijnen: link, lastig, lekker of leuk

IVN Ulestraten organiseert op woensdagavond 3 februari 2016 een lezing over wilde zwijnen. Deze lezing wordt gegeven door dierenecoloog Jasha Dekker 

Officieel zijn er maar een paar gebieden in Nederland waar wilde zwijnen mogen voorkomen. Maar wilde zwijnen houden zich niet aan afspraken die wij mensen hebben gemaakt, waar ze al dan niet mogen komen. Ze weten zich in allerlei nieuwe gebieden in Nederland te (her)vestigen; zo ook in Limburg. Tekenen van hun aanwezigheid zijn ook in onze omgeving te zien. Sommigen vinden dat een positieve ontwikkeling, anderen maken zich zorgen.

Maar wat doet dat zwijn nu echt? Geven ze problemen of plezier? Onder de slogan “link, lastig, lekker of leuk” bespreekt ecoloog Jasja Dekker de ecologie van het dier, en de soms moeilijke relatie tussen het zwijn en de mens. In deze lezing gaat Jasja in op de eigenschappen en eigenaardigheden van de soort en hun relatie met de mens.

Aanvang : 19.30. Plaats : Verenigingslokaal Onder d’n Huppel, Dorpstraat 1, Ulestraten.

Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis. Info: Wim Derks, 043 364 3740, wimelsderks@hotmail.com

Lees vorig bericht

Activiteiten Toon Hermans Huis Maastricht

Lees volgend bericht

Geslaagde galazitting CV de Aanhawwersj