BC Dunatos

Uitslagen afgelopen weekend:
Vido Heren U22 1 – Dunatos Heren U22 1 115-33
Jongens U18 1- Boemerang Jongens U18 1 14-53
Jongens U16 1 – Venlo Sport Jongens U16 1 96-50
Heren 1 – Kimbria Heren 2 73-69
Dames 1 – Gennep Cougars Dames 1 80-33
U16 1 – Boemerang Meisjes U16 1 45-63
Mix U14 2 – Dunatos Mix U14 1 55-50

Wedstrijdverslag(en):
 
Heren 1 pakt eindelijk weer eens punten.
Na de domper twee weken geleden, waarbij we thuis tegen Gennep Cougars de wedstrijd in de laatste 2 minuten uit handen geven, moesten we vandaag thuis aantreden tegen BC Kimbria 2 uit Maastricht. Een team met vele nieuwe gezichten ten opzichte van de eerdere uitwedstrijd. Uit hadden we in een triller gewonnen met 47-52 en ook vandaag zou het weer een spannende wedstrijd worden. Slechts 6 spelers aangevuld met (op papier) Jay, die op het veld ernaast stond te coachen, begonnen aan de wedstrijd. Beide teams hadden een zenuwachtige start: de eerste 4 minuten werd niet gescoord. Daarna ging het eerste kwart gelijk op. Tactisch probeerden we met verschillende verdedigingsvormen te zoeken naar de goede mix. Aanvallend bleef het gelijk op gaan waarbij voornamelijk Kimbria 2 aan de positieve kant stond. We gingen rusten bij een 30-32 stand. De derde periode begonnen we wat minder. Vooral de zone verdediging was slap en dat gaf Kimbria de mogelijkheid om een voorsprong te nemen. De time-out (en de verandering van verdedigingsvorm) deed wonderen: langzaam kwamen we dichterbij en in de 10e minuut namen we (met een 9-2 run) voor de eerste keer weer een voorsprong. Het begin van het laatste kwart was duidelijk voor ons: in de 4e minuut hadden we een 10-punts voorsprong (59-49). Kimbria probeerde ons met een press onder druk te zetten, maar dit keer lieten we ons de kaas niet van het brood eten. Het werd nog even spannend toen Ralph en Ramon met 5 fouten naar de kant moest en er een beroep gedaan moest worden op Jay. Kimbria zette ons regelmatig op de vrije worplijn en we misten de nodige ballen, maar ook onze tegenstander kon het netje niet meer vinden. De laatste minuten moesten we met slechts 4 veldspelers uitspelen, maar ook dat losten we goed op. Uiteindelijk wonnen we met 73-69. Een mooie teamprestatie!  
Luc Ramaekers 17 pt; Jay Jongen 1 pt; Philippe Essers 11 pt; Ralph Reijnders 17 pt; Emile Ramaekers 5 pt ;Dennis Hermans 12 pt; Ramon van Maarseveen 10 pt.
 
U14-2 wint clubderby!
Vandaag stond de clubderby U14-2 – U14-1 op het programma. Onder grote belangstelling van de ouders (super zo’n opkomst!) begonnen de beide teams redelijk gespannen aan de wedstrijd. De angst, dat het een trainingspartijtje zou worden, die er op voorhand een beetje was, werd al gauw omgezet in een fanatiek coachen (schuldig). Er werd vanaf de eerste seconde strijd geleverd. U14-1 kwam beter uit de startblokken met een paar mooie aanvallen die keurig afgerond werden. De U14-2 moest blijkbaar even schakelen op hun individuele tegenstander. De achterstand die al ontstaan was, werd niet meer ingehaald, ook door goed spel van de U14-1. Na de eerste time-out kreeg de U14-2 het eigen spelletje beter onder de knie en werd er meer druk op de man met de bal gezet, waardoor de U14-1 niet verder kon uitlopen. Eindstand 1e kwart: 8-14. In het 2e kwart krijgt U14-2 even een rush goede aanvallen mee (na goed verdedigend werk) en maken ze in een paar minuten gelijk 18-18 om vervolgens toch weer een paar mooie aanvallen en scores van de U14-1 om de oren te krijgen. De strijd is allerminst beslist als we de rust in gaan met een stand van 24-30. Het 3e kwart gaan een paar spelers van de U14-2 ineens vrijwel alle rebounds pakken. Vooral verdedigend wordt hier het verschil gemaakt en komen ze helemaal terug in de wedstrijd. De achterstand wordt (ondanks goed spel van de U14-1) omgezet in een voorsprong . Deze wordt de rest van het kwart goed verdedigd en zelfs een beetje uitgebouwd naar uiteindelijk 49-38. In het laatste kwart laat de U14-2 zich nog bijna verrassen. Door sterk spel van de U14-1 en een misschien de zenuwen van een naderende overwinning wordt een aantal maal onnodig balverlies geleden in de opbouw. U14-1 profiteert hier optimaal van en komt met nog 4 minuten te spelen terug naar 55-50. Nu breekt er een spannende slotfase aan met rommelig spel, maar veel fanatisme aan beide kanten. Het kan nu heel snel naar beide kanten vallen, maar er wordt niet meer gescoord. De verdediging aan beide kanten blijft nu de baas. Terug kijkend een spannende wedstrijd met strijdlust, af en toe mooi basketbal en een enkel WOW-moment, waar het publiek met plezier naar gekeken heeft, gezien het geweldige applaus dat beide teams ten deel viel na de wedstrijd.
 
 
Programma zaterdag 13 februari:
16:00 uur: Virtus Heren U22 1 – Dunatos Heren U22 1
17:30 uur: Attacus Meisjes U16 1 – Dunatos Meisjes U16 1
18:15 uur Bladel Heren 2 – Dunatos Heren 1
 
Programma zondag 14 februari:
10:00 uur Venlo Sport U16 1 – Dunatos Jongens U16 1

Lees vorig bericht

Wilde zwijnen: link, lastig, lekker of leuk

Lees volgend bericht

Twee nep vuurwapens gevonden