Hout stoken

Krijgen we toch nog winter en stokenwe  de verwarming wat hoger en niet te vergeten de houtkachel gaat aan! Bijna de helft van de Nederlandse bevolking vindt vuurtjes stinken.
10 procent van de Nederlanders ervaart zelfs grote overlast door houtstokers in de buurt. Dit blijkt uit onderzoek van Milieu Centraal, uitgevoerd door Motivaction.

Ongeveer 1 op de 10 huizen heeft een houtkachel of open haard. Twijfel je om er eentje aan te schaffen? In woonwijken kunnen er beter geen bijkomen.

Bij het stoken van hout komen namelijk, anders dan veel mensen denken, ook stoffen vrij die slecht zijn voor de gezondheid zoals fijnstof. Bijna dertig procent van de Nederlanders weet dat hout stoken schadelijk is voor de gezondheid. Rook kan andere huizen ingaan via ramen, deuren en ventilatieroosters.
Veel mensen gebruiken de kachel of open haard als allesbrander, ze stoken gewoon hun afval op! Dat is strafbaar! Niet stoken bij windstil of mistig weer is een belangrijke tip om overlast en luchtvervuiling te voorkomen.

Kijk op www.milieucentraal.nl voor meer informatie om overlast van hout stoken aan te pakken.   Milieudefensie Meerssen meerssen@milieudefensie.nl
043 3643740

Lees vorig bericht

Oudste bakoven Geulle in gebruik genomen

Lees volgend bericht

De Kloomp dertiende in LVK finale