Kuutebieterkes vierde bij KVL in Heel

Met goede zin en veel plezier togen de kinderen van groep 8 van BS de Traingel naar Heel om deel te nemen aan het KVL. Met het liedje: veer zeen de kinger geschreven door Gaston Jacobs opende zij de middag. Veel supporters uit Ulestraten waren meegereisd naar Heel.

Voordat het zover kwam was er door UK98 voor een ontbijt gezorgd waar de kinderen en hun begeleiders een goede bodem kregen om een goede prestatie neer te zetten. Voorzitter Fred van Weersch sprak de kinderen toe en trakteerde hen namens UK 98 op verse broodjes en beleg. Tussendoor werd de laatste hand gelegd aan de outfit en werden de snoetjes geschminkt.

In Heel aangekomen begon de spanning te stijgen en de kinderen lieten tijdens hun optreden zien dat zij op het podium daar geen last meer van hadden. Nadat alle 11 inzendingen geweest waren kwam het verlossende woord van de voorzitter van de KVL jury Theo Rijnders. Hij maakte het spannend en uiteindelijk hoorde de Kuutebieterkes dat zij op de vierde plaats eindigde. Een beetje teleurgesteld maar aan de andere kant blij, omdat zij dit hadden meegemaakt, keerde het hele gezelschap terug naar Ulestraten. de eerste plaats van het KVL was voor de schlager  ‘Vötje van ‘t pötje’ van De Plunskes uit Reuver.

Lees vorig bericht

Wachtgeld: Meerssen in top 3

Lees volgend bericht

SV Meerssen nieuws, uitslagen en programma