186.000 euro overschrijding renovatie sporthal Marsana

De overschrijding van 186.000 euro van het oorspromkelijke budget voor de renovatie van sporthal Marsana, kan bij BRUG-M niet door de beugel. Dit liet fractievoorzitter Jan Gulikers weten tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdag. De partij stoort zich nog het meest aan het feit dat de gemeenteraad minstens een half jaar te laat is ingelicht over de overschrijding. De partij diende een motie van Treurnis in. Paul Jansen van partij KIJK!!! geeft ook aan dat dit soort overschrijdingen geen structureel karakter moet krijgen. Ook PGM zegt verbaasd te zijn.

Niet verantwoordelijk:
Van Rijswijk erkent dat dit niet had mogen gebeuren. Daaraan voegt hij toe dat ten tijde van van de renovatie Gulikers zelf zitting had in het College. Van Rijswijk: ” vreemd dat de heer Gulikers deze vragen stelt, zo moeten we niet besturen….. u past bescheidenheid “. Gulikers laat weten dat hij op dat moment niet verantwoordelijk was als wethouder financiën. De verantwoordelijk portefeuillehouder was in dat college Maureen Gubbels. Volgens Gulikers was het College als geheel niet tijdig geïnformeerd over de tekorten terwijl het wel bekend was dat er een forse overschrijding zat aan te komen.

Motie teruggetrokken:
De motie die BRUG-M had ingediend werd door de partij teruggetrokken. Reden hiervoor was dat het erop leek dat de motie niet gesteund zou worden en het signaal dat de motie moest afgeven volgens de indiener duidelijk was aangekomen in de raad.

Lees vorig bericht

Motie BRUG-M, KIJK!!! inzake Tihange unaniem aangenomen

Lees volgend bericht

NIX18 ook in de gemeente Meerssen