Eerste Sjampsjeut uitgereikt aan Prins Bjorn en Prinses Maud

Het is vrijdag laat in de middag en druk in café de Keizer. CV de Aanhawwersj met in hun midden Prins Bjorn en Prinses Maud zijn bij elkaar gekomen om uit handen van Raymond Scheepers, directeur van Drukkerij Maenen, de eerste Sjampsjeut overhandigd te krijgen. De Sjampsjeut is de carnavalskrant van de Aanhawwersj.

Voordat de overdracht gaat gebeuren kijkt President Jos Vandewall terug in de tijd. Hij laat de aanwezigen, waaronder het College van B&W van Meerssen, de eerste Sjampsjeut en een aantal oude exemplaren zien. De eerste Sjampsjeut was een gestencild blaadje met kindertekeningen in. De aanwezigen konden zien hoe de Sjampsjeut in de loop der jaren veranderd is.

Na dit historisch uitstapje was het de beurt aan de heer Raymond Scheepers om de eerste Sjampsjeut te overhandigen aan het Prinsenpaar. Prinses Maud kreeg een mini afdruk die zij om de nek kan dragen en beide kregen ze de voorpagina ingelijst aangeboden. Hierna was het de beurt aan Prins Bjorn om het eerste papieren exemplaar te overhandigen aan burgemeester Clermonts-Aretz.

Op zaterdag is de Sjampsjeut onder erbarmelijke weersomstandigheden, met regen en harde wind, huis aan huis verkocht in Rothem en Meerssen. Daarnaast was er een verkooppunt in de Beekstraat voor de Hema.

Lees vorig bericht

Motie BRUG-M, KIJK!!! inzake Tihange unaniem aangenomen

Lees volgend bericht

NIX18 ook in de gemeente Meerssen