Keurmerken

Er zijn vele keurmerken voor milieu, eerlijke handel en dierenwelzijn. Er zijn te veel keurmerken en een aantal wordt niet onafhankelijk gecontroleerd. Het belangrijkste goed gecontroleerde keurmerk is EKO-keurmerk dat vervangen is door het Europese groene blaadje met sterren. Het staat op biologische producten waarbij niet alleen rekening is gehouden met het milieu (bijvoorbeeld geen bestrijdingsmiddelen op groenten en fruit) maar ook met dierenwelzijn (bijvoorbeeld bij eieren en vlees). Wilt u ook rekening houden met eerlijke handel, een goede prijs voor de producent in de derde wereld neem dan biologische producten met fairtrade-keurmerk.

Milieudefensie Meerssen

meerssen@milieudefensie.nl; 043 3643740

Lees vorig bericht

NIX18 ook in de gemeente Meerssen

Lees volgend bericht

SV Meerssen wint oefenwedstrijd tegen EVV