Eerste prinsentreffen van de gemeente Meerssen

Ze waren er allemaal. De Prinsen en Prinsessen van de gemeente Meerssen. Het KCC in het gemeentehuis was vol met steken mutsen en veren. Carnavalswethouder van Rijswijk had het er maar druk mee. Samen met de burgemeester en diverse leden van de gemeenteraad ontving hij de Prinsen, Prinsessen, Jeugdprinsen en Jeugdprinsessen van de Haverzekskes, Havermennekes, Geulmennekes, Sjots en Sjeif, Aanhawwersj, Kuutebieters, Bökskes, Bokkerieërs en de Koeleköpkes. Daarbij ook nog diverse adjudanten en een nar.

Burgemeester Clermontz-Aretz sprak het hele gezelschap toe en zij deed samen met wethouder Berry van Rijswijk de hooglustigheden onderscheiden in de carnavalsorde van de gemeente Meerssen. De orde draagt de tekst mee Bung, Gäöl, Meersje, Rothem, Ulesjtraote, Same zeen veer Meersje. Op de klanken van Loco, Loco ging de hele santekraam in polonaise. Een mooi initiatief dat het vroegere Grwatste podium van de ganse gemeinte, georganiseerd door RTMe en Marsna Magazine, opvolgt.

Lees vorig bericht

Carnavalsportret de Kloomp vrijdag en zaterdag op Meer TV

Lees volgend bericht

SV Meerssen nieuws