Blauw Sjuut meerde aan bij de Stip

Nadat de Sjuut in Raar een stop had gemaakt kwam zij naar het centrum van Meerssen gevaren. Op de Sjuut had inmiddels het prinsenpaar van de Aanhawwersj en het jeugdprinsenpaar van de Geulmennekes plaats genomen. Bij de Stip werd de Sjuuttebemanning geïnspecteerd door de burgemeester en nadat zij haar goedkeuring had kon de bemanning de Stip betreden.

Binnen werd de ene oorvijg na de andere uitgedeeld en de burgemeester liet zien dat zij niet bang is voor een schuit vol mannen. Zij pareerde alle toespelingen op haar en op Meerssen op een voortreffelijke manier. Als matroos gekleed nam zij de cadeaus van de Sjuut in ontvangst en deelde zij ook uit. Na het zogeheten toeken werden de aanwezige prinsen en prinsessen onderscheiden in de jubileumorde van de Blauw Sjuut. 6X11 jaar vaart de Sjuut voor de carnaval uit. Zij kondigen zo de Vastenoavend aan in onze provincie en daarbuiten.

Lees vorig bericht

BC Dunatos Meerssen

Lees volgend bericht

Carnavalsportret – De Kloomp 2016 online terug te bekijken