Doorgaan optochten op de dag zelf bepaald

Het weer tijdens de carnavalsdagen is alles behalve goed, het gaat zelfs waaien tot windkracht 8. Het KNMI heeft voor carnavalsmaandag al code geel afgegeven, een waarschuwing voor zware windstoten. Maar wat betekent dit voor de optochten? Kunnen deze doorgaan? Dit wordt de dag zelf beslist door de organisatie in overleg met de burgemeester. Burgemeester Clermontz staat namelijk in verbinding met de veiligheidsregio, die van onder andere het KNMI de meest recente weersverwachtingen doorkrijgt. Dit contact vindt iedere ochtend plaats.
Bij risicovolle weersverwachtingen adviseert de veiligheidsregio de burgemeesters van Zuid-Limburg de optochten af te lasten.

Lees vorig bericht

Carnavalsportret – De Kloomp 2016 online terug te bekijken

Lees volgend bericht

Sleuteloverdracht c.v. de Aanhawwersj 2016