Verhuizing Bibliotheek

Zoals u weet moet de Bibliotheek Meerssen i.v.m. de bezuinigingen verhuizen. Met pijn in het hart gaan wij weg uit dit prachtige gebouw, waar wij ruimte hadden voor al onze activiteiten, en de samenwerking met het Stella Maris College garant stond voor een goede link met jongeren. We hebben op alle manieren geprobeerd om de bezuinigingen ongedaan te maken, maar moeten de realiteit accepteren.

Wij zijn dan ook ruim een jaar op zoek geweest naar een vervangende locatie, maar alle panden die wij op het oog hadden, zoals de Rabobank, het voormalige Gemeentehuis en de voormalige drukkerij Maenen vielen af, of konden niet de goedkeuring van de gemeente Meerssen wegdragen.

Voor de langere termijn (naar verwachting halverwege 2018) hebben we inmiddels een mooi perspectief  gekregen:  een plek in het nieuwe kindcentrum in Meerssen-West! Het college van B&W heeft de gemeenteraad van Meerssen positief geadviseerd over deze optie, en voor ons is dit een perspectief waar wij mee vooruit kunnen. Op deze plek kunnen wij verder gaan bouwen aan de dienstverlening van de Bibliotheek; ook daar zitten we weer samen met onderwijs, en hebben we alle ruimte om de ideeën die in de Open Space zijn aangedragen te gaan uitwerken.

Voor de korte termijn is het enige haalbare alternatief de school op de Proost de Beaufortstraat (nu IvOO-school). Deze locatie is verre van ideaal, en we realiseren ons terdege dat wij de komende 2 à 3 jaar niet het kwaliteitsniveau kunnen bieden dat u van ons gewend bent, maar we hebben geen andere keuze meer. Wij zien de tussenlocatie in het IvOO gebouw als een tussenstap op weg naar een nieuwe Bibliotheek Meerssen, een nieuwe professionele, gastvrije Bibliotheek die geworteld is in de Meerssense samenleving, en linken heeft met scholen en verenigingen, toegankelijk is voor jong en oud, en waarin wij weer kunnen werken aan ontmoeting, cultuur, debat, informatievoorziening, digitalisering en alfabetisering.

Wij roepen onze leden op om ons trouw te blijven; om onze activiteiten te blijven bezoeken, ook als de Bibliotheek ineens een stuk uit de route ligt; om boeken te blijven lenen, ook als het assortiment tijdelijk veel kleiner is dan u van ons gewend bent; om de Bibliotheek te blijven gebruiken als informatie- en ontmoetingspunt, ook als de locatie daar niet toe uitnodigt. Ons doel is een  kwaliteitsbibliotheek te zijn, waarin continuïteit en professionaliteit bovenaan staan, en wij hopen van ganser harte dat wij u dit ook weer kunnen aanbieden vanaf medio 2018 op de nieuwe locatie.

Naar verwachting verhuizen wij rond 1 mei al. Vanaf dan hopen wij u te mogen ontmoeten op het adres Proost de Beaufortstraat 45 in Meerssen.

Met vriendelijke groet, Bestuur Bibliotheek Meerssen

Activiteiten in februari / maart
18 februari  E-books inloopspreekuur  van 14.00 – 16.00 uur: Maak kennis met het e-bookplatform van de bibliotheek waarmee u op uw pc, laptop, e-reader of tablet e-books kunt lenen! Neem uw eigen laptop of tablet mee!

25 februari  E-books inloopspreekuur  van 14.00 – 16.00 uur: zie ook 18 februari

25 februari  Ivizi appmoments* van 15.00 – 16.30 uur, met het laatste nieuws van Apple, mini-workshop, en de gelegenheid om vragen te stellen.

26 februari  Tablet café – Inlopen tussen 16.00 en 17.30 uur voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Neem uw eigen tablet mee!

2 maart Voorlezen op de jeugdafdeling van 14.30 – 15.00 uur

3 maart E-books inloopspreekuur  van 14.00 – 16.00 uur: zie ook 18 februari

5 maart       Jazz Matinee van 10.30 – 12.00 uur : Kom uw boeken uitzoeken in de bieb met fijne muziek op de achtergrond door Jazz Quartet Niek & Friends

15 maart  Connie Palmen* – Literaire avond, georganiseerd door Stella Academia. Met interview door Jet van Aalst, signeren in de pauze i.s.m. Boekhandel De Tribune. Toegangskaarten: voorverkoop € 10,-, voor bibliotheekleden  € 7,50 op vertoon van de biebpas. Op de dag zelf : € 12,50.

Meer informatie over deze activiteiten vindt u op www.bibliotheekmeerssen.nl.

Vooraf aanmelden is gewenst bij alle activiteiten met een sterretje (*) via events@bibliotheekmeerssen.nl of 043 – 3642411

Openingstijden bibliotheek:
Maandag: 14.00 – 17.30 uur ; Dinsdag: gesloten
Woensdag: 10.00 – 12.00 uur en 14.00 -17.30 uur
Donderdag: 10.00 – 12.00 uur en 14.00 -17.30 uur
Vrijdag: 14.00 – 19.30 uur ; Zaterdag: 10.00 – 13.00 uur

Adres: Parallelweg 58, 6231 CJ Meerssen. Tel.: 043-3642411
Website: www.bibliotheekmeerssen.nl.
E-mail: info@bibliotheekmeerssen.nl

Lees vorig bericht

Persoon mishandeld op markt

Lees volgend bericht

Brief aan Koninklijk Huis