Hoes Hoes Heilhoes een oude traditie in Ulestraten

Kinderen lopen met hun ouders en andere belangstellenden door Ulestraten en zingen het Hoes Hoes Heilhoeslied. Als dank krijgen ze bij diverse woningen snoep toegeworpen. Dit is al een eeuwenoude traditie, die in Ulestraten en een aantal andere plaatsen in Limburg, nog plaatsvind. Hoes Hoes Heilhoes wordt altijd gehouden de zondag na carnaval.

Hub Jacobs de initiator achter deze traditie. Hij gaat samen met de kinderen en hun gevolg de huizen langs die deelnemen aan het snoepgooien. Als dit gebeurt is worden de bewonerss bedankt en gaat het hele gezelschap naar het volgende adres. Dit jaar konden de kinderen bij 15 adressen snoep vangen en op het einde was de draagtas goed gevuld en keerde de kinderen huiswaarts.

Lees vorig bericht

KIJK!!! pleit voor verkeersplan Ulestraten

Lees volgend bericht

Parels langs RivierPark Maasvallei, vroeger de Grensmaas