RVU Jeugd

Uitslagen zaterdag 27 februari: Eindelijk, eindelijk, eindelijk. Na half november was er weer eens zaterdag waarop alle Rothemse jeugdteams hun wedstrijd konden spelen. En dat deden ze met gemengde successen.
De A1 van voor de winterstop is overgeheveld naar de senioren en de spelers komen nu uit voor RVU 1 en 2. Daardoor is de B1 de A1 geworden en spelen zij met 1ste jaars A-spelers en grotendeels met 2de jaars B-spelers. De B2 is de B1 geworden en trekt ten strijde met 1ste jaars B en 2de jaars C-spelers. Zij zullen het zwaar gaan krijgen tegen tegenstanders die ook nog met dispensatie A-spelers voetballen. Er kan een leeftijdsverschil gaan optreden van 3 jaar. Maar ik ben er van overtuigd dat zij toch punten gaan pakken. De B3, onze vriendengroep uit de regio is nu de B2. Verder naar beneden is alles bij het oude gebleven.

Wedstrijdverslagen:
Adveo A1 – RVU A1 1 – 2.
Ons “nieuwe” A1 speelde een hele goede wedstrijd in Schinnen. Alleen heel even in de beginfase was de thuisclub de evenknie van de rood-witten. De eerste kans van de wedstrijd was voor de fusieclub maar de linksbuiten schoot de bal hard voorlangs. RVU trok steeds meer het initiatief naar zich toe, gaf verdedigend geen krimp, was in het middenveld in alle opzichten de baas en kreeg een vijftal riante schietkansen vanaf de 16-meter. Jammer genoeg troffen die geen doel. Vlak voor de rust werd onterecht een doelpunt van RVU afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Dat bleek uitstel van executie. In de tweede helft voetbalden de gasten zelfs heel goed. De thuisclub had geen vat meer op het sterk combinerend, veel bewegend aanvalsspel van de rood-witten en schiep zich kans na kans. De thuisclubdoelman groeide steeds meer uit tot man van de wedstrijd en stond enkele zekere doelpunten in de weg. Omstreeks de 60e minuut stevende Youri Poper alleen op het doel af en werd op 20 meter van het doel van achteren omver getrokken. De thuisclubscheidsrechter hield er ook nu zijn eigen spelregel op na en zond de verdediger voor ruim vijf minuten van het veld. Gelukkig werd dit onrecht onmiddellijk recht gezet. Uit de daaropvolgende vrije trap, die ook weer werd gekeerd door de goalie, tikte Youri de 0 – 1 binnen. Even later leek de wedstrijd gelopen toen een mooie aanval over rechts uiteindelijk van dichtbij werd afgerond door Mike Dolmans: 0 – 2. Uit het niets was het twee minuten later 1 – 2 toen onoplettendheid in de Rothemse defensie onmiddellijk werd afgestraft. Ook daarna kreeg RVU nog twee levensgrote kansen om de wedstrijd op slot te gooien. Dat lukte niet waarna de thuisclub in de laatste vijf minuten alle schroom van zich afwierp en uit een corner nog tegen de lat kopte. Dat zou te veel van het goede zijn geweest want RVU was met name in het tweede part de veel sterkere van de twee opponenten. Zeer verdiende overwinning! A.s. zaterdag 5 maart om 13:00 uur thuis tegen SNC A1.

RVU B1 – VV Daalhof B1 2 – 8. Vandaag staat een sterke tegenstander op het programma. Waar RVU kiest om 2e jaars B naar de A door te schuiven, speelt Daalhof met 3 A dispensatiespelers. Wij zijn 1e jaars B en 5 C spelers! Uiteraard is Daalhof beter, maar we bieden te weinig strijd en maken veel persoonlijke fouten, ruststand 0 – 5. Na rust een ander beeld, RVU laat eindelijk goed voetbal zien en krijgt kansen, we komen op 2 – 5. Gezien het aantal kansen, hangt er iets in de lucht! Na 25 minuten is toch weer een persoonlijke fout de oorzaak van de 2 – 6. Het geloof is nu weg en Daalhof scoort nog 2 – 7 en 2 – 8 Het eerste half uur van de tweede helft hebben we goed gespeeld, dat moeten we meenemen naar volgende week!

VV Heer B2 – RVU B2 1 – 2.
Na een lange winterstop was het tijd voor de eerste wedstrijd van deze seizoenshelft. Heer B2 stond op de planning en het beloofde een wedstrijd te worden waarin RVU zijn sterke kanten moest gebruiken om de zwakke kanten te bedekken. Ze moesten vooral gaan spelen op fysiek en inzet.  De eerste helft ging erg gelijk op en er gebeurde aan beide kanten nog niet zo veel. Het spel leek toch een beetje de kant van Heer op te gaan tot dat Lorenzo op Assist van onze voorstopper Gijs de bal klinisch het hoekje in schoot. Heer was verrast en was er op uit om deze wedstrijd gewoon te winnen. Uiteindelijk was er een corner voor Heer, Noah probeerde de bal te vangen maar miste net hierdoor ontstond er een open schietkans voor Heer maar toen stond Vincent Vonk daar, rechtsmidden en tevens schrijver van dit verslag die de bal van de lijn hield en dus een tegengoal voorkwam. Er waren daarna nog wel wat problemen met de mandekking waardoor Heer toch tot scoren kwam. We gingen dus met een gelijkspel de rust in: 1 – 1. In de kleedkamer had Jimmie erg veel nuttige kritiek. Het kwam er op neer dat de mandekking en de combinaties beter moesten. We moesten ook nog harder gaan werken. De tweede helft leek in het begin de kant van Heer op te gaan. Totdat Thocraft het zestienmetergebied in liep en onderuit werd gehaald. De scheids gaf hier een penalty voor die door Thomas genomen zou gaan worden. Thomas nam een stevige aanloop waarna die hem de rechterhoek in poeierde. RVU kwam op voorsprong en vond dat deze ook mee naar huis genomen moest worden. In de rest van de tweede help liepen de gemoederen nog erg hoog op bij de tegenstander en er werd uiteindelijk zelf iemand het veld afgestuurd. Onze jongens bleven er vol voor gaan tot het eind signaal klonk.  RVU B2- Heer B2 eindigde dus in een verdiende 2 – 1 overwinning voor de roeie.

RVU D1 – SCG D1 8 – 4. Vanaf de aftrap is RVU de bovenliggende partij. Op het middenveld winnen we de duels en creëren we de nodige kansen. De 1 – 0 valt dan ook snel. We blijven goed voetballen en onze verdediging staat goed opgesteld waardoor SCG geen kansen kan creëren. De 2 – 0 en de 3 – 0 volgen. Onze jongens hebben een goede eerste helft afgeleverd, ruststand 3 – 0 en SCG uit de wedstrijd gehouden. In de tweede helft gaat RVU door en laat dan een aantal mooie aanvallen zien en we lopen uit naar maar liefst 7 – 0. Vanaf die stand zijn we niet meer geconcentreerd en laten SCG we terugkomen. SCG profiteert hiervan en komt terug tot 7 – 3. In de slotminuten wordt er nog aan beide kanten een keer gescoord met als einduitslag 8 – 4. 

RVU E1 – VV Bunde E1 3 – 1.
Vandaag was onze eerste wedstrijd na de winterstop. We moesten thuis voetballen tegen Bunde E 1, het weer was lekker, het zonnetje was er alleen het veld was slecht. Maar dat kon de voetbalpret niet drukken, het eerste kwartier ging het gelijk op maar door goed werken en samen spel van onze kant maakte Tom een mooi doelpunt van afstand. Dit was ook tevens de ruststand: 1 – 0. De tweede helft begon Bunde sterker te worden maar gelukkig maakte Jair al snel het tweede doelpunt. Wij begonnen de overhand te krijgen en de tegenstanders lieten een beetje hun hoofdjes hangen. De laatste 5 minuten maakten we de drie nul door goed samen spel van ons team. Bunde maakte even voor tijd ook nog een doelpunt. De eindstand was 3 – 1 voor ons we hebben verdiend gewonnen en als ik zie dat het de eerste wedstrijd was na de winterstop, zie ik dat we aan een ding moeten werken en dat is meer samen spelen en de bal meer laten rollen.

RVU F1 – VV Keer F1 3 – 3.
Helaas moesten alle 3 de leiders deze zaterdag werken, waardoor er geen verslag is van deze spectaculaire wedstrijd. Uit supportersverklaringen blijkt dat het gelijkspel verdiend was.
SV Meerssen Mini F – RVU Mini F 4 – 0.
Na pas één training te hebben afgewerkt stond vandaag de eerste wedstrijd na de winterstop op het programma en wel de derby tegen SV Meerssen. Met de afmelding van de gebroeders Welzen konden we gelukkig toch met twee teams het veld op komen. SV Meerssen had ook net genoeg spelers om twee teams te starten. Het zonnetje scheen lekker dus de derby kon van start.Team 1 bestond uit: Tyr, Jules, Ayaanle en Levi. Team 2 bestond uit Vince, Anne, Jack en Mees. De eerste helft van team 1 verliep niet geheel volgens plan. SV Meerssen bleek duidelijk de betere ploeg te hebben en scoorde er aardig op los. RVU kon helaas geen grote tegenstand bieden maar wist door een paar goede momenten toch twee keer te scoren. Deze twee doelpunten werden gemaakt door Ayaanle. Er werd verloren met 9 – 2. De eerste helft van team 2 verliep helaas ook niet geheel volgens plan. Door een paar keer verkeerd uitverdedigen liep RVU al snel tegen een grote achterstand op. Wel werd er met vlagen goed gecombineerd wat resulteerde in twee mooie goals van Anne en Mees. SV Meersen bleek ook in deze eerste helft te sterk en RVU verloor met 6 – 2. In de tweede helft van beide teams werd er duidelijk meer inzet getoond. Er werd goed verdedigd en er werd af en toe bij beide teams mooi gecombineerd. Helaas ook in de tweede helft waren beide teams van SV Meerssen te sterk. Team 1 verloor met 11 – 0 en team 2 met 4 – 0. Er was duidelijk zichtbaar dat er pas 1 keer is getraind dus we gaan a.s. woensdag weer vol aan de bak om de volgende week zaterdag gewoon te WINNEN!

Programma:

Zaterdag 5 maart:
14:00 uur: RVU A1 – SNC’14 A1
14:30 uur: VV Schimmert B1 – RVU B1
11:00 uur: RVU B2 – RKHSV B2
12:45 uur: Wijnandia/Minor D1 – RVU D1
(Sportveld te Wijnandsrade)
10:30 uur: SV Hulsberg E1 – RVU E1
11:00 uur: IBC’03/RKVCL F1 – RVU F1
(Sportveld te Itteren)
09:45 uur: RVU Mini F – Walram Mini F  

Lees vorig bericht

RVU zoekt nieuwe kantinemedewerkers

Lees volgend bericht

Jeugdsolistenconcours Geulle 2016