Lezing over monumentale bomen

IVN Meerssen organiseert op 14 maart 2016 een lezing: Mo(nu)ment voor bomen door Gerrit Haak. Locatie: Proostenkelder, achter de basiliek van Meerssen. De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig. 

Middels plaatjes met een praatje, leert Gerrit Haak ons wat monumentale en waardevolle bomen zijn, wat ze voor ons betekenen en het belang van hun bescherming. U zult daarbij zeker onder de indruk raken van de getoonde oude, eerbiedwaardige exemplaren en hun levensgeschiedenis. 

Met deze lezing willen we verwondering oproepen voor deze groene parels. U leert ze herkennen: waaraan moet een boom voldoen om monumentaal te worden. En u zult ze gaan waarderen door vele fraaie voorbeelden van bijzondere en zeldzame bomen in Zuid-Limburg en elders. Ook zullen de aangetroffen exemplaren uit het Landelijk Register in de gemeente Meerssen getoond worden. 

Gerrit Haak is actief bij IVN in de Westelijke Mijnstreek en vertegenwoordigt de  Bomenstichting. 

Foto: de oudste Linde van Nederland

Lees vorig bericht

Derby live op Radio en samenvatting op TV

Lees volgend bericht

SV Meerssen – RVU eindigt in 1-0