Motie bestrijding overlast hangjongeren aangenomen

De voortdurende overlast door hangjongeren binnen de gemeente Meerssen heeft er toe geleid dat de gemeenteraad van Meerssen een motie heeft aangenomen, waarin gevraagd wordt een halt toe te roepen aan de overlast en vandalisme binnen de gemeente. De aanleiding voor de motie zijn recente gebeurtenissen zoals onder andere: 
– De vernielingen in en rondom het Proosdijpark.
– Het omgooien van bloempotten in het centrum.
– Geweld tegen de pastoor toen hij jongeren aansprak op het stelen van een scooter.
– Vernieling van de jongerenontmoetingsplek in Ulestraten. 
– En diefstal van winkelversiering in Bunde.

Burgemeester Clermonts-Aretz en wethouder van Rijswijk gaan opnieuw met de politie bekijken of een samenscholingsverbod in en rondom het Proosdijpark weer ingevoerd kan worden.De politie is al een tijd intensiever aan het controleren en spreekt de ouders aan op het gedrag van hun kinderen.

Lees vorig bericht

Inwoners gemeente Meerssen zien werkelijke cijfers

Lees volgend bericht

Nieuwe bank geplaatst in de JOP Ulestraten