RVU Nieuws

Uitslag vrijdag 4 maart:
SV Meerssen 1 – RVU 1 1-0
Uitslag zaterdag 5 maart:
RVU Veteranen – Bunde Veteranen 1-1
Uitslagen zondag 6 maart:
UOW’02 – RVU 2 2-2
De Heeg 4 – RVU 3 1-1
RVU Vr. 1 – Willem I Vr. 1 Afgelast.

Naast ons eerste elftal (drie wedstrijden achterstand) dreigt het nu ook voor ons dames- en derde elftal een heel lang voetbalseizoen te worden. De laatste twee genoemde teams hebben nog geen 10 wedstrijden gespeeld en werden, na een hele lange winterstop zonder voetbal, respectievelijk deze week en vorige week weer afgelast. Het tweede speelveld ligt er dramatisch bij terwijl het hoofdveld er zelfs maar zeer matig bij ligt. Dat betekende zaterdagmiddag al een afgelasting voor ons hoogste jeugdelftal, het A1 en zondagmorgen konden de dames niet aantreden niet aantreden tegen Willem I. 
Een geluk bij een ongeluk is dat Oranje zich niet heeft gekwalificeerd voor het EK zodat zeker ons eerste, derde en damesteam in de maand juni kan ballen op ons sportpark. 
Alle gekheid op een stokje maar langzamerhand begint het steeds meer op een voetbalklucht te lijken omdat voetballen op Sportpark RVU de laatste jaren vanaf november tot en met maart meer uitzondering dan regel is.
 
Wedstrijdverslagen:

RVU1:
Vrijdag 4 maart trad onze hoofdmacht tegen Meerssen aan. In de beginfase had de thuisclub het beste van het spel en had deze pech toen de bal na een mooi genomen vrije trap buitenkant paal naast ging. Even later sloeg het zoveelste ongeluk toe bij de bezoekers. Verdediger Toby Thehu raakte zwaar geblesseerd aan zijn rechterknie en moest het veld verlaten.
Gelijk als vorige week op vrijwel hetzelfde tijdstip maakte de tegenstander gebruik van de desorganisatie rondom het wisselmoment van RVU. Borgers werd gevloerd binnen de beruchte lijnen en benutte zelf de terechte strafschop, 1-0.
RVU herpakte zich bewonderingswaardig en werd de gelijke van de nummer 4 op de ranglijst. 
Vervolgens speelde de scheidsrechter een kwalijke rol in deze derby. Leroy Kabangu snelde het middenveld over, Meerssen-aanvoerder Andriën kwam veel te laat en tackelde Leroy hard ter hoogte van zijn linkerknie met geen enkele intentie om de bal nog te kunnen spelen. Voor velen verdiende deze smerige overtreding maar één kleur, de rode kaart. Voor de twijfelaars onder ons. De video van Roger Moonen spreekt boekdelen. De zwakke leidsman lapte alle voetbalregels aan zijn laars door de aanvoerder slechts de gele kaart te tonen. van een vrije trap. Een doodschop geven was in de ogen van de man in het zwart vandaag kennelijk gelijk aan het niet op de juiste plaats nemen van een vrije trap.
Vlak voor de rust herpakten zich de geel-zwarten even doch Ralph den Rooijen stond een tweede treffer in de weg.
Na de thee waren het met name de gasten die het wedstrijdbeeld bepaalden. De thuisclub verloor de slag op het middenveld, had geen greep meer op de wedstrijd en werd terug gedrongen op haar eigen helft.
Al in de eerste minuut na de rust hing de gelijkmaker in de lucht doch de bal belandde na een volley van Bart Odekerken tegen de lat van Meerssen. Even later kreeg Bart opnieuw een goede schietkans, die echter richting miste.
Omdat RVU ver vooruit verdedigde, kregen de voorwaartsen van Meerssen een zee van ruimte maar ook verdedigend klopte alles bij de rood-witten. Slechts eenmaal wist zich Borgers te ontdoen van zijn directe opponent maar Ralph was nou de winnaar in de directe confrontatie met de spits.
RVU bleef de aanval zoeken en kreeg een paar kansen om op gelijke hoogte te komen. Eenmaal redde doelman Lennart Quaden bekwaam in de linkerbenedenhoek. Een schot binnen de 16 meter ging rakelings langs het Meerssen-doel.
Uiteindelijk bleef de thuisclub billen knijpend overeind. Daar waar de thuisclub de drie punten in de pocket had, was het jonge Rothemse elftal de morele winnaar omdat het na de wedstrijd tegen nummer 2 Minor maar ook tegen Meerssen aantoonde een ploeg in opbouw te zijn die, in tegenstelling tot het etiket “counterploeg” van de afgelopen jaren, voetballend, mentaal en conditioneel grote delen van de tweede helft de wil oplegde aan de geel-zwarten.
Dat biedt hoop voor de toekomst en is een basis om op voort te borduren.
A.s. zondag ontvangt RVU een andere subtopper, namelijk onze vrienden uit Geleen, het blauw-witte Heidebloem.

RVU2:
Het tweede trof in de eerste helft een ietwat beter voetballende ploeg uit Waubach. Desalniettemin hielpen, gelijk als vorige week, de rood-witten de tegenstander een handje door aan de basis te staan van de openingstreffer van de thuisclub. 
Aan het eind van het eerste helft veerde RVU op en kreeg binnen 10 minuten drie grote kansen om de stand gelijk te trekken, echter zonder resultaat. Rust: 1-0.
Na de rust kwam er met de 17-jarige libero Dwayne Dolmans en de 16-jarige middenvelder Bas Poper nog jonger en nieuw elan bij de gasten. RVU nam het heft in handen en binnen een mum van tijd stond het 1-2,
Eerst stelde Youri Poper Paolo Vranken in staat de gelijkmaker binnen te schieten. Even later dreigde Paolo alleen op het Landgraafse doel af te stevenen maar een verdediger bracht hem ten val. Rood en een vrije trap. Vrije trappenspecialist Tom Boesten deed fijntjes wat vaderlief Henk vroeger ook onder de knie had, namelijk de bal langs de muur onhoudbaar in de lange hoek schieten, 1-2.
De thuisclub ging va banque spelen en één moment van onoplettendheid bij een vrije trap werd RVU fataal. Via een Rothemse voet werd de bal van richting veranderd en verdween in de korte hoek. Toch leken de gasten de overwinning mee naar huis te nemen maar van dichtbij wist Dwight Besems al koppend niet de winnende treffer aan te tekenen. 
Gelet op het aantal goede kansen en de twee schlemielig weg gegeven doelpunten heeft zich ons tweede elftal zelf te kort gedaan en niet beloond met een zege. Jammer.

RVU3:
Na drie maanden inactiviteit konden de mannen van Arnold Claessens Groen eindelijk weer aan de bak en wel tegen de groen-witten uit De Heeg. In de thuiswedstrijd had De Heeg laten zien dat zij een behoorlijk potje voetbal op de grasmat kunnen leggen. Maar in Maastricht liet ons 3e elftal zich van de goede kant zien. Melvin Luyten toonde zijn magnifieke traptechniek en trapte de bal rechtstreeks vanuit een hoekschop in het doel van de thuisclub. In de 2e helft kwamen de gastheren sterk opzetten. De gelijkmaker van De Heeg was weliswaar verdiend maar viel op een ongelukkige manier. Eindstand 1-1. Terechte uitslag! A.s. zondag de thuiswedstrijd tegen de wit-zwarten uit Ulestraten.

Programma:
Zaterdag 12 maart:
16:30 uur RVU Veteranen – Sc. Jekerdal Veteranen

Zondag 13 maart:
14:30 uur RVU 1  – Heidebloem/Bovitec 1
11:00 uur RVU 2  – Sporting Heerlen 2
09:30 uur RVU 3  – RKUVC 3
13:30 uur Caesar Vr. 2 – RVU Vr. 1

Paaseierenactie:

Al jaren houdt RVU met groot succes een paaseierenactie. Ook dit jaar stellen wij u weer graag in de gelegenheid paaseieren bij ons te bestellen door gebruik te maken van de onderstaande bestelstrook. Steun RVU en bestel daarom uw paaseieren bij de Rood-Witten. De kosten bedragen voor 6 eieren (1 doosje) 2,00 Euro.
In de week van maandag 7 maart a.s. tot en met zaterdag 12 maart 2016 zullen de bestelstrookjes door (bestuurs-)leden van RVU bij u thuis worden opgehaald waarna in week 11 en 12 de bestellingen bij u thuis worden bezorgd.
Ook kunt u uw bestelling telefonisch doorgeven aan Yvonne van Holten, Holstraat 39 te Rothem telefoon 043-3644332. Mailen kan ook: yvanholten@hotmail.com

Activiteitenagenda:
Paaseierenactie (maandag 7 t/m zaterdag 12 maart a.s.)
Rothemse Koningspelen (Sportpark RVU) 27 april 2016, Organisatie is in handen van het comité Samenwerkende Verenigingen Rothem.

 

Lees vorig bericht

RKUVC wint en VV Bunde verliest

Lees volgend bericht

Jonge slagwerkers en blazers toonde hun kunnen