Connie Palmen genomineerd voor de Libris Literatuur prijs in Meerssen

Van 12 tot 20 maart is het weer Boekenweek !!! En zoals ieder jaar organiseert Stella Academia, het culturele samenwerkingsverband tussen de Bibliotheek, het Stella Maris College en de Vrienden van de Bibliotheek Meerssen, ook dit jaar weer een literaire avond in de Aula van het Stella Maris College.
Wij zijn  daarom heel blij dat wij haar op dinsdag 15 maart, in het kader van de Boekenweek, Connie Palmen, genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs 2016 mogen ontvangen in de Bibliotheek Meerssen voor o.m. een gesprek over het genomineerde boek “Jij zegt het”.
Neerlandica Jet van Aalst praat met Connie over haar laatste roman Jij zegt het die op 1 september 2015 verscheen. In Jij zegt het geeft Connie Palmen de in 1998 overleden Ted Hughes een stem. Ted Hughes en Sylvia Plath vormen het beroemdste liefdespaar uit de moderne westerse literatuur. De schrijfster laat hem terugkijken op zijn gepassioneerde huwelijk dat op 11 februari 1963 eindigt in de zelfmoord van zijn vrouw, en op zijn leven dat vanaf dat moment door deze dood wordt beheerst. In de talloze biografieën krijgt zij de status van martelares, hij die van verrader en moordenaar, beschimpt door wildvreemden en aangeklaagd door mensen die hij als vriend beschouwde. Op ingetogen, scherpzinnige wijze beschrijft Palmen de gedachten, angsten en bezweringen van de bruidegom, en de diep tragische band met de vrouw die zijn leven zou bepalen. Jij zegt het is een aangrijpende roman over de liefde en de dood.

Toegangskaarten zijn te koop in de bibliotheek en kosten € 10,00 in de voorverkoop. Op vertoon van uw bibliotheekpas betaalt u slechts € 7,50. Aan de deur op de avond zelf betaalt u € 12,50.   Het reserveren van toegangskaarten in de voorverkoop is mogelijk via events@bibliotheekmeerssen.nl of 043 – 364 2411. Gelieve bij de reservering duidelijk te vermelden of u lid bent van de bibliotheek.

Boekhandel De Tribune uit Maastricht is aanwezig met een boekentafel, tijdens de pauze zal de schrijfster signeren.

Foto: Aneleen Louwes

Lees vorig bericht

Meer/Sport: SV Meerssen – RVU

Lees volgend bericht

Jeroen Janssen weg als raadslid VVD