Ontluikend voorjaar in De Dellen en het Meerssenerbroek

Excursie Limburgs Landschap. In het hellingbos van De Dellen en het natuurontwikkelingsgebied Meerssenerbroek tussen Meerssen en Houthem is het lente. De hoogste tijd om te genieten van de ontspruitende natuur.

Het voorjaar dient zich aan, hazelaar en boswilg laten hun katjes zien en schieten zelfs al in blad. Een echte vroege voorjaarsbloeier is het klein hoefblad met haar goudgele bloempjes. Ook het speenkruid staat inmiddels volop in bloei. Van die uitbundige bloei kunnen we de komende weken nog volop genieten. Ook soorten als bosanemoon en voorjaarshelmbloem staan de komende weken in bloei en zorgen voor overweldigende kleuren in het voorjaarsbos.
Gaat u zelf mee op zoek naar de voorjaarsbodes? 

Lentewandeling
De excursie start zondag 20 maart om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats bij Uitspanning De Nachtegaal, Gemeentebroek 6 te 6231 RV te Meerssen. De excursie is gratis en duurt ruim twee uur. In verband met de aanwezigheid van grote grazers in de natuurgebieden kunnen honden niet mee. 

Voorjaarshelmbloemen kondigen het voorjaar aan. Wandel mee op zondagmiddag 20 maart door De Dellen en het Meerssenerbroek om van het voorjaar te genieten. Foto Stichting het Limburgs Landschap, Henk Heijligers.

Lees vorig bericht

Meer/Sport: SV Meerssen – RVU

Lees volgend bericht

Jeroen Janssen weg als raadslid VVD