Uitnodiging Welpenmuseum Scouting Don Bosco Ulestraten

Scouting is niet alleen een leuke vrijetijdsbesteding, de jeugdleden leren er ook veel. Elke opkomst leert een welp weer iets, soms ook door zijn rol als helper of gids. Om te laten zien dat je als welp veel leert, zijn er de vaardigheidsinsignes. De insignes zijn gebaseerd op de acht activiteitengebieden :

1 Uitdagende Scoutingtechnieken: activiteiten rondom een techniek, zoals hakken, stoken, kaart en kompas, routetechnieken, pionieren, zeilen en kamperen.
2 Buitenleven: activiteiten rondom het beleven van de natuur en overleven in de natuur, zoals survival, kennis van plant en dier, milieu, natuurbeheer en weer.
3 Expressie: activiteiten waarmee je je kunt uitdrukken, zoals dansen, filmen, handvaardigheid, toneelspelen, muziek maken en schrijven.
Sport & Spel: sporten, postenspelen, renspelen,ezelschapsspelen en teamspelen.
4 Identiteit: activiteiten die te maken hebben met wie je zelf bent (zelfbeeld), je levensovertuiging en de identiteit van je groep.
5 Samenleving: activiteiten die te maken hebben met je eigen omgeving, het cultureel erfgoed en de maatschappij (maatschappelijke participatie).
6 Internationaal: activiteiten rondom kennis over Scouting wereldwijd (bijvoorbeeld JOTA-JOTI), internationale uitwisselingen en andere culturen.
7 Veilig & Gezond: activiteiten rondom voeding en veiligheid (zowel fysiek als emotioneel).

De welpen van Scouting Don Bosco Ulestraten werken ieder jaar aan een vaardigheidsinsigne. Dit jaar hebben wij gekozen voor het vaardigheidsinsigne “Kunstenaar”. Het insigne “Kunstenaar” is gekoppeld aan het activiteitengebied Expressie. Wij sluiten ons vaardigheidsweekend af op zondag 20 maart met een eigen scouting museum. Tussen 11:00 en 12:00 uur is iedereen van harte welkom om in ons scoutinggebouw alle kunstwerken te komen bewonderen die de welpen hebben gemaakt de afgelopen periode. Onder het genot van een kopje koffie kunt u een echte rondleiding krijgen langs alle kunst. De entree is gratis, net als de koffie.

Met vriendelijke groet, Leon Schreurs
Teamleider Welpen Scouting Don Bosco Ulestraten

Lees vorig bericht

Nieuwe Lindeboom en bankjes

Lees volgend bericht

NLdoet ook in de gemeente Meerssen