Quiyao Klacnik uit Maastricht wint halve finale Mergelland

Tijdens de halve finale Mergelland van de nationale voorleeswedstrijd heeft Quiyao Klacnik van de Basisschool Wijck  de eerste plaats weten te behalen. Zij gaat door naar de provinciale finale in Roermond. De halve finale werd afgelopen zaterdag gehouden in de aula van het Stella Maris College in Meerssen. Negen halve finalisten, waaronder Gertjan Lahaye van BS Franciscus uit Bunde,  streden voor de eerste plaats. Gezeten in een zetel op het podium las iedereen een stuk uit een eigen gekozen boek voor.

De jury bestond uit: Michael Reefs kinderboekenschrijver, Joyce Satijn leerkracht primair onderwijs, Tobias Timmermans student Pabo en Marianne van Oerle-aarts hoofd bibliotheek Meerssen. Zij hadden de moeilijke taak om te komen tot de uitslag. The Full Minties stelde de deelnemers op hun gemak en brachten een vrolijke noot tijdens de middag.

Lees vorig bericht

RKUVC en SV Meerssen behalen de volle winst

Lees volgend bericht

Eerste Fashion Wedding Event in Geulle