IVN Jeugdgroep maakt Meerssen weer een stukje schoner

Op zaterdagmorgen 12 maart is het in de gemeente Meerssen weer een stuk mooier geworden. De IVN-Jeugdgroep had haar maandelijks bijeenkomst en die stond nu in het teken van zwerfvuil. Het was koud maar stralend weer en de Gemeente had gezorgd voor prikkers, vuilniszakken, hesjes en handschoenen.

In het verenigingslokaal in de Proosdijkelder begon de morgen met een toneelstukje. Mevrouw 1 wandelde door het bos en ging op een bankje zitten om te picknicken. Boterham eten, sap drinken, krant lezen, snoepje, koekje etc. Toen mevrouw 1 naar huis ging was er geen rommel achtergebleven: haar brood zat in een trommeltje, haar drinken in een meeneem beker en ga zo maar door. Alle afval nam ze weer netjes mee naar huis. Toen kwam nummer 2 die ook ging picknicken. Ze at en dronk hetzelfde, maar gooide alle verpakkingen op de grond. Zelfs de tas waarin alles verpakt zat. Voor de kinderen was de boodschap duidelijk: voorkom rommel en als je het dan toch hebt neem het mee naar huis.

Daarna gingen de kinderen aan de slag met een kleurplaat. Daarop kon je invullen hoe vaak papier opnieuw gebruikt kan worden, glas, plastic GFT en elektronische apparatuur.  Heel leerzaam en het motiveert het afval scheiden. 

We hebben tijdens onze schoonmaakactie buiten veel zwerfvuil aangetroffen zoals van mevrouw 2. Dit hoort dus niet. Gelukkig hebben we met de kinderen veel opgehaald: zelfs een nog werkende boormachine, blikjes, bierflesjes, bierglazen, vooral veel plastic verpakking. We zijn richting De Gansbeek gegaan, via Stella Maris langs het spoor terug en een andere groep heeft in en om het Proosdijpark de handen uit de mouwen gestoken.

In het park lagen er veel plastic dopjes, zakjes en verpakking van drinken en eten. Lastig als dat in de dichte struiken was gegooid. Zelfs met de prikkers konden we daar niet altijd bij komen. Ook sigarettenpeuken waren talrijk, vooral bij de gloriëtte. Maar we weten allemaal hoe dat komt. Ook veel hondendrollen; je moest op bepaalde plaatsen uitkijken waar je liep.   Honden aangelijnd in het park? Een regel die voor veel mensen blijkbaar niet geldt zoals we zagen.  Onderweg kregen we menig complimentje. Ja IVN heeft zich weer van zijn beste kant laten zien, nu de vervuilers nog.

Wilt u ook meehelpen dat kan:  Zaterdag 19 maart 2016 opschoonactie langs de Maas in Geulle/Meerssen.
1 Start om 11.30 uur tot 14.30 uur aan het Lange Weertjes Voetpad in Geulle aan de Maas.; zijstraat van de Lange Weertjesstraat in Geulle. Vertrek bij kerk Geulle a.d. Maas.
2 In Voulwames starten we om 10.00 uur tot 13.00 uur.
Voor materialen wordt gezorgd, denk aan stevig schoeisel. Neem zelf je lunchpakket mee. 

Voor meer info: 043 3643740

Lees vorig bericht

RVU Nieuws

Lees volgend bericht

SV Meerssen Jeugd