RVU dames

Uitslag zondag 13 maart: Caesar DA2 – RVU DA1 1 – 2.
Op zondag 18 oktober was deze wedstrijd in Rothem gespeeld. Toen verliep het einde van deze wedstrijd zeg maar chaotisch. Onze dames wonnen (onverdiend) en Caesar voelde zich (onterecht) bestolen. Caesar voetbalde destijds met dames 1 ipv dames 2 en dat wekte aan onze zijde superkrachten op. Na afloop was er discussie over een 2tal scheidsrechterlijke beslissingen. Overigens gebeurde dat op een uiterst correcte manier en niet op een vervelende manier zoals je dat her en der op de velden tegenkomt. De speelsters bemoeiden zich geen moment met de discussie. Waarom ik dit verhaal aanhaal? Ophitserij? Nee hoor, daar komt U als lezer zo meteen wel achter.

Vandaag eindelijk weer een speelster (Dank je Linsey) op de bank. Aangekomen in de bouwput van Beek (hetgeen overigens een mooi complex gaat worden indien alles afgebouwd is), kleedde men zich onmiddellijk om en werd er begonnen met de warming up. Schijnbaar hebben onze meiden/dames een lange warming-up nodig, want het 1ste kwartier was niet best. We kwamen dan ook achter in deze periode. Hoewel de gelegenheidskeepster Veerle uitstekend haar best deed, kon zij de 1 – 0 niet voorkomen. Een terechte tussenstand overigens.

Maar het Rothemse damesgaljoen ontwaakte en begon steeds beter te voetballen en te combineren. Na 25 minuten wisselden Nesta en Lara van positie en kwam Lara nu van rechts. De verdedigsters wisselden niet mee en waren dus even verward. Binnen 3 minuten lag de 1 – 1 in het netje. Lara kwam van rechts naar binnen, liet enkele speelsters de hielen zien en het was gebeurd. Weer 10 minuten later probeerde ze het opnieuw: de bal stuitte echter weer via de onderkant van de lat terug het veld in. Jammer, maar helaas. Richard had de bal echter achter de lijn gezien en hij was NIET de enige. De grensrechter van Caesar stak zijn vlag de lucht in en vertelde de arbiter dat de bal achter de lijn was geweest: 1 – 2 dus na 37 minuten. Na alles wat er in Rothem was gebeurd (zie alinea 1), verwacht je dit zeker niet. Een klasse actie dus van de Beekse grensrechter en ook van de vereniging Caesar zelf. Een actie die de FAIR PLAY verdient.

De 2de helft ging het redelijk gelijk op met de wat betere kansen voor ons. Maar als je die niet benut dan blijft het spannend. Uiteindelijk haalden de meiden/dames de eindstreep met een fraaie 1 – 2 overwinning! Dames hard gewerkt en (op het 1ste kwartier na) redelijk goed gevoetbald. Belangrijk is nu ook het trainen. Zeker met het oog op komende zondag.

Voor het seizoen was de doelstelling linker rijtje (indien mogelijk de 1ste 5) Linker rijtje is gehaald, maar er zit nog (veel) meer in. Zondag komt koploper Haslou naar Rothem. Zij staan weliswaar 9 punten voor, maar hebben 2 wedstrijden meer gespeeld. Win je deze wedstrijd (en waarom niet? Uit hebben we gelijk gespeeld) dan heb je evenveel verliespunten als de ploeg uit “Eilse”. Oké dan is DBSV de nieuwe koploper, maar ook die krijgen we nog thuis (Paaszaterdag) en met deze ploeg hebben we nog een appeltje te schillen. Wie weet wat er nog mogelijk is. De top 3 zou zomaar nog kunnen (en dat moeten we de komende 2 wedstrijden laten zien) en dat zou al een daverende verrassing zijn, niet waar? Dus…… “Kom op die rwâd-witte en goat de veur. Ook voor Thei, die dinsdag even naar de training probeert te komen.

Programma:
Zaterdag 20 maart:
11:30 uur: RVU DA1 – VV Haslou DA1

Lees vorig bericht

RVU Nieuws

Lees volgend bericht

SV Meerssen Jeugd