WOZ-actie geen burgerinitiatief

De Limburger meldt in de krant van woensdag 16 maart dat de WOZ-actie in Meerssen geen burgerinitiatief is maar een commercieel initiatief.
De actie blijkt afkomstig te zijn van een commercieel bureau. Bij veel inwoners van de gemeente viel een folder in de bus van Wozbezwaar.biz. Dit is een gratis bezwaarschrift, tegen de hoogte van de WOZ waarde wat zij gratis aanprijzen. De actie is een paar weken geleden ook gestart op Facebook onder de naam minder OZB in Meerssen. Bij een geslaagd bezwaar krijgt het commercieel bedrijf een vergoeding, de klant betaalt hierdoor minder belasting, maar vergeet dat het bedrijf er een flinke winst op kan maken.

Radar waarschuwt:
Consumentenprogramma Radar waarschuwde afgelopen week nog dat deze bedrijven behoorlijk wat geld kunnen verdienen, ook wanneer de klant er maar een paar euro op vooruit gaat. Verder laat de Limburger weten” de kosten voor de procedures komen echter uiteindelijk weer voor rekening van de gemeenschap”. Volgens de Vereniging Nederlandse Gemeenten komt er op deze manier meer dan 7 miljoen euro op rekening van de gemeenschap. Toch moeten de Meerssenaren er rekening mee houden dat de WOZ-actie alleen invloed kan hebben op de vastgestelde waarde van hun woning. Niet op het percentage belasting dat erover betaald moet worden.

Oneigenlijk gebruik van logo gemeente Meerssen:
De gemeente Meerssen heeft de facebook pagina minder OZB al een aantal keren op de vingers getikt. Zij maken oneigenlijk gebruik van het logo van de gemeente Meerssen.

Lees vorig bericht

Ringweg rond vliegveld geopend

Lees volgend bericht

Huub Kerkhoffs erevoorzitter buurtvereniging Brommelen