RVU Dames

Uitslag zondag 20 maart: RVU DA1 – VV Haslou DA1 2 – 2.
Vandaag de topper tegen koploper Haslou. Met 12 dames begonnen we aan de warming-up. Veerle werd vanwege haar uitstekende keeperswerk van afgelopen week beloond met een basisplaats in het doel. Wederom werd er niet goed, zeg maar rustig slecht begonnen. Aan inzet geen gebrek, maar voetballend kwam men niet uit de verf. Veerle voorkwam met een aantal goede reddingen de openingstreffer van Haslou, maar ook zij was kansloos en moest na een dekkingsfout in de verdediging toch vissen: 0 – 1 in de 17e minuut. De rust werd met veel pijn en moeite gehaald met een 0 – 1 achterstand.
Na een donderspeech van onze altijd met passie coachende trainer John, werd vol goede moed begonnen aan de 2de helft. Anne-Marie maakte na 5 jaar afwezigheid haar rentree onder de lat. En Veerle ging weer gewoon voetballen. Helaas stonden onze meiden stijf van de adrenaline en prompt werd het 0 – 2. De wedstrijd leek gespeeld en het was wachten op de 0 – 3. Maar gelukkig voor ons viel die niet. En dan komt een oude voetbalwet weer boven drijven. Scoor je zelf niet dan scoort de tegenpartij. In dat geval zou dat voor ons gunstig zijn. En zie: in de 80e minuut scoorde Lara voor het eerst in haar carrière met het hoofd de aansluitingstreffer: 1 – 2. Vanaf dat moment was het eenrichtingsverkeer. De schouders werden er onder gezet en alle middelen werden aangegrepen om toch nog iets te forceren. Het tempo ging omhoog en jawel hoor: in de 88e minuut werd het toch nog 2 – 2! Wederom was het Lara die scoorde. Jammer dat de goed leidende scheidsrechter er na 93 minuten een einde aan maakte, want als deze wedstrijd nog 5 minuten langer had geduurd dan had men de koploper nog gevloerd. Maar deze 2 – 2 is ook een goed resultaat. En zo is men de serie zware wedstrijden goed begonnen. Vandaag Haslou, zaterdag DBSV en maandag SCM. Allemaal tegenstanders  uit de top 5. Dames goed uitrusten nu en dan lekker trainen deze week, zodat we komend weekend 2 keer lekker kunnen knallen.

Programma:
Paaszaterdag 26 maart: 17:00 uur: RVU DA1 – DBSV DA1

Lees vorig bericht

RVU Jeugd

Lees volgend bericht

Clienten Ut Zunneke stralen in musical Hooteldebootel