RVU Jeugd

Griepvirus treft Rothemse jeugd. Nadat vorige week de Mini F werd getroffen door het griepvirus, waren deze week de andere teams aan de beurt. In Rothem wordt er momenteel flink gehoest en geproest en dus ging er deze week de B1, de D1 en de F1 uit. Alle teams hadden te weinig mensen om te kunnen voetballen. Het jeugdbestuur wenst al haar leden veel beterschap!

Uitslagen:
Woensdag 16 maart: KVC Oranje B2 – RVU B1 Uitgesteld
Dit betrof een bekerwedstrijd van onze B1 van voor de winterstop. Het griepvirus had hier (nog) niet toegeslagen en dat is maar goed ook want deze groep werd getroffen door het studievirus. Met andere woorden: de proefwerkweken zijn begonnen en dan krijgen onze 14-jarigen geen toestemming van “de pap en de mam” om te voetballen. Een wijs besluit uiteraard. En dus werd deze wedstrijd met medewerking van KVC Oranje uitgesteld naar woensdag 30 maart.

Zaterdag 19 maart:
RVU A1 – Weltania A1 Uitgesteld.
Tjsa, en dan krijg je om 11.07 uur telefoon dat Welten ook getroffen is door het griepvirus. Een kleine 2 uur voor de wedstrijd. Dat is wel heel erg laat. Als je dat van te voren weet, laat je de 2de jaars B-spelers gewoon meespelen op de B1 en dan had dit team wel kunnen voetballen. Jammer, zeker voor de fitte spelers.

Minor/Wijnandia B1 – RVU B1 Uitgesteld.
Onze B1 werd getroffen door het nieuwe griepvirus beter bekend als halfvasten virus. Andere jaren veroverde het carnavalsvirus onze jeugdafdeling, alleen toen werd er niet gevoetbald.

RVU B2 – Voerendaal/RKSVB B3 6 – 0.
De B2 begint steeds beter te ballen en dat zie je ook terug in de resultaten. 2 x per week trainen maakt een team echt beter. Jongens die in juli vorig jaar nog nooit in competitieverband hadden gevoetbald, strooien nu al met passes over 25, 30 meter. Schitterend, jammer dat er geen verslaggever ter plaatse was.

SV Hulsberg D1 – RVU D1 Uitgesteld.
Ook de D1 had last van het half vasten virus.

Jekerdal E2 – RVU E1 4 – 3.
Vandaag moesten we uit voetballen tegen Jekerdal E2, wij begonnen zeer zwak aan de wedstrijd niemand was gemotiveerd en bijna niemand werkte voor de bal. Dit resulteerde al snel met een mooi doelpunt van de tegenstander, zij werden steeds sterker en wij zette geen tandje bij, door het matige verdedigen van onze kant werd het al snel 2 – 0 voor de tegenstander, even voor het einde van de eerste helft gaf Dennic een mooie voorzet op Jair die daar uit scoorde. Dit 2 – 1 was ook de rust stand, we hebben in de rust aangegeven dat iedereen inzet moet tonen en moet werken voor de bal te veroveren maar dit is een moeilijk stukje voor sommige spelers die liever naar de vliegtuigen kijken en klavertjes vier tellen. We zeiden dat we moesten proberen dat we zo spoedig mogelijk een doelpunt moesten maken, maar dat ging helaas niet lukken de tegenstander maakte snel de 3 – 1 en binnen vijf minuten de 4 – 1, toen begonnen we eindelijk wakker te worden en je zag dat wij nu sterker gingen worden, dat resulteerde al snel in twee doelpunten voor ons 4 – 3, helaas was de wedstrijd te kort om op gelijk spel te komen en hebben we dus verloren met 4 – 3.

Scharn F4 – RVU F1 Uitgesteld.
Ook onze jongere voetbalgeneratie had last van het hoesten en proesten. 

RVU Mini F – WDZ Mini F 4 – 1.
Eigen terrein, redelijke tijd, bijna compleet, geweldig humeur, een heerlijke zaterdag ochtend. De matadoren werden verdeeld in twee teams. Een van 4, een van 5. Het eerste team met Mees, Mike, Jules en Levi heeft twee geweldige partijtjes gespeeld tegen 5 tegenstanders. De eerste wedstrijd is na een kwartier knap geëindigd in een 0 – 0 gelijkspel. De tweede wedstrijd is met meer doelpunten geëindigd. Hier werd de eindstand 2 – 1 in het voordeel van de rood witten. Doelpunten waren van Mees en een van Mike op zijn Duits in de laatste minuut. Het andere veld werd bespeeld door Vince, Ayaanle, Jack, Ryan en Tyr.  Hier eindigde de eerste helft in een 3 – 1 winst met doelpunten van Ryan, Ayaanle en Vince De tweede helft werd een magnifieke 2 – 1 overwinning voor de Rothemse jongens. Hier de doelpunten allebei van Ryan. De trainers, het publiek, de spelers en de tegenstanders hebben kunnen genieten van twee leuk voetballende groepjes die heerlijk aan elkaar gewaagd waren, de uitslagen hadden ook zonder probleem andersom verdiend kunnen zijn.  De trainers van de RVU mini F waren in ieder gavel trots als een pauw. Goed gevoetbald, goed gevochten, ook voor elkaar, goed geluisterd naar aanwijzingen en uiteindelijk verdiend gewonnen!!! Proficiat Mannen!

Programma:
Zaterdag 26 maart:
13:00 uur: RVU A1 – SNC’14/BMR A1
12:00 uur: Eijsden B3 – RVU B2

Koningsdag:

Over een dikke maand is het alweer 27 april. Op deze woensdag is het Nationale Koningsdag in ons kleine kikkerlandje. En zoals U al 4 jaar gewend bent gaan de Samenwerkende Verenigingen Rothem (SVR) ook nu weer voor spektakel zorgen op ons Rothems Sportcomplex. Zo heeft de organisatie inmiddels beslag weten te leggen op een stormbaan en …….. uh, nog veel meer! Maar dit gaan we uiteraard nog niet verklappen. De komende weken zullen VV RVU, SJWR en Rothems harmonie U meer gaan vertellen.

Lees vorig bericht

TVC Star Club

Lees volgend bericht

RVU Dames