Infoavond blessurepreventie voor de trainers van Dunatos

Binnen Dunatos is het gebruikelijk dat het door het seizoen heen, bijeenkomsten georganiseerd worden voor de trainers/coaches. Het hoofddoel is dat men ervaringen uitwisselt en zodoende van elkaar leert. Afgelopen vrijdag stond weer een trainersbijeenkomst op de planning en deze stond in het teken van blessurepreventie. Basketball is een nogal een dynamische sport en blessures aan vingers, enkels en knieën komen (helaas) geregeld voor. Centrum voor Fysiotherapie en Medische Fitness Meerssen/Hulsberg had zich bereid gevonden om een stukje sponsoring te leveren in de vorm van een infoavond. Sportfysiotherapeute (in opleiding) Ati Claessen had vooraf vragenlijsten gestuurd die door een aantal trainers/coaches waren ingevuld. Ati wilde namelijk weten welke vragen zij kon verwachten en hoe zij hierop het beste kon inspelen. Zij gaf uitleg over wat te doen en vooral niet te doen bij blessures en had nuttige tips over het intapen van o.a. vingers (buddy-taping). Ook het gebruik van braces voor knieën en enkels kwam aan bod en de voor- en nadelen van stretchen. Tip: statisch stretchen is een ‘no’ en dynamisch stretchen (in beweging) is een ‘go’. Al met al was het een zeer nuttige bijeenkomst en we willen het Centrum voor Fysiotherapie en Medische Fitness Meerssen/Hulsberg, en met name Ati Claessen dan ook hartelijk danken voor de presentatie. In vervolg op de bijeenkomst zal Rob Eerens meer informatie aan de trainers/coaches verstrekken over het dynamisch stretchen en zullen we in de toekomst ook iemand benaderen om uitleg te geven over het intapen van vingers en/of enkels. 

Programma vrijdag 1 april:
19:45 uur Tracks Parkstad U14 2 – Dunatos Mix U14 2 Hoensbroek

Programma zaterdag 2 april:
11:00 uur Bumpers U18 2 – Dunatos Jongens U18 1 Sittard
15:00 uur Yellow Sox U16 1 – Dunatos Meisjes U16 1 Bakel
17:00 uur Rush Heren 1 – Dunatos Heren 1 Uden

Programma zondag 3 april:
17:15 uur Kimbria Mix U14 2 – Dunatos Mix U14 1 Maastricht
18:30 uur Tracks Parkstad 2 – Dunatos Dames 1 Heerlen

Lees vorig bericht

Aanpassing Openingstijden i.v.m. verhuizing

Lees volgend bericht

Verkeerskundig onderzoek schoolomgeving