Parels langs RivierPark Maasvallei, vroeger de Grensmaas

Op woensdag 6 april 2016 geeft Fred Erkenbosch”, voor IVN Ulestraten een presentatie over het nieuwe natuurpark “RivierPark Maasvallei, deel 2, gelegen tussen Geulle en Kerkeweerd (B). De Grensmaas is het onbevaarbare deel van de Maas, dat ten noorden van Maastricht begint en stroomafwaarts loopt tot aan Roosteren.

Sinds augustus 2013 heet dit gebied officieel ‘RivierPark Maasvallei’. Het wordt één groot grensoverschrijdend landschapspark. Blikvanger is de Bomencirkel van Meers, een bijzonder monument van 2000 jaar oude bomen, gewijd aan de Grensmaas.

Ook aan de Belgische zijde van de Grensmaas zijn veel interessante dingen te zien, zoals Grensmaasproject Kerkeweerd/ Negenoord bij Stokkem. Na de herinrichting staat het gebied bekend als een waar bloemenparadijs en kan je hier vrij rondstruinen in de natuur. Verdere parels langs de Maas zijn de maasdorpen, kasteel Leut en omgeving, de Mechelse heide met zijn bijzondere flora en fauna en de boomkikker in Maaswinkel. Het mijnverzakkingsgebied  rondom het plaatsje Eisden (B) met zijn Kruinenpad en steenbergen. 

Al deze bovengenoemde elementen komen in deze presentatie aan de orde. Aanvang avond: 19.30. Plaats : In verband met het landelijk referendum is de ingang voor vanavond via de Zij-ingang van D’n Huppel, Dorpstraat 1, Ulestraten. Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis. Informatie Fred Erkenbosch Tel. 043-3644647

Lees vorig bericht

Mogelijk opnieuw samenscholingsverbod omgeving Proosdijpark

Lees volgend bericht

SV Meerssen – SV Deurne live op radio en samenvatting op tv