RVU-jeugd

Uitslagen zaterdag 26 maart 2016: RVU A1 – SNC’14/BMR A1 4 – 0. Ons kleine dorpje met haar A1 won van de leeftijdgenootjes uit Slenaken, Noorbeek, Banholt, Mheer en Reijmerstock. Helaas was er geen verslaggever ter plaatste om melding te doen van de verdiende zegetocht van ons jeugdvlaggenschip tijdens deze 5-dorpentocht.

Eijsden B3 – RVU B2 2 – 1
Onze B2 had eveneens geen verslaggever ter plaatse. Van de aanwezig geweest zijnde toeschouwers kregen we de terugkoppeling dat een gelijkspel de verhoudingen beter had weergegeven. Maar wijlen Johan Cruijff zei al eerder: “Als je de bal er niet in schiet, kun je niet winnen”. Logisch, toch?

SV Hulsberg D1 – RVU D1 2 – 4
Uit naar Hulsberg waar RVU geweldig aan de wedstrijd begint. RVU speelt goed en dwingt meteen kansen af en de 0 – 1 voor de rood-witten valt al snel. Hulsberg zet er twee goede aanvallen tegenover maar de verdediging van RVU lost het goed op. RVU blijft goed voetballen en we lopen uit naar 0 – 2 en zelfs naar 0 – 3. Dan wisselt Hulsberg 4 spelers en in die fase wordt RVU slordig.

In de verdediging staan we te rommelen en de 1-3 is een feit, we zijn er niet meer bij en we worden overlopen en 2 – 3 valt dan voor Hulsberg. Rust. In de tweede helft dringt Hulsberg aan en ze krijgen nog wat kansen maar RVU houdt stand.  Maar dan komt de bevrijdende 2 – 4 vanuit een mooie pass uit het middenveld en Ben rond mooi af. De wedstrijd is gespeeld en RVU kan terugkijken op een goede wedstrijd. Einduitslag 2 – 4.

Programma woensdag 30 maart 2016:
KVC Oranje B2 – RVU B119.30 uur (Bekerwedstrijd van de B1 van VÓÓR de winterstop!)

Programma donderdag 31 maart 2016:
VV Schimmert B1 – RVU B1 19.30 uur 
Programma zaterdag 02 april 2016:
RKHBS A1 – RVU A1 15.00 uur
Hulsberg B1 – RVU B1 15.00 uur
RVU B2 – SV Geuldal B2 11.00 uur
RVU D1 – Heer D1 11.30 uur
RVU E1 – Walram E1 10.00 uur
Jekerdal F4 – RVU F1 08.45 uur
Hulsberg Mini F – RVU Mini F 09.00 uur

Programma zaterdag 09 april 2016:
RVU A1 – Zwart/Wit-Simpelveld A1  13.00 uur
RVU B1 – Leonidas-W B1 11.00 uur
Scharn B3 – RVU B2  15.15 uur
VV Hellas D1 – RVU D1  11.30 uur
RKMVC/Partij E1 – RVU E1 10.00 uur (Deze wedstrijd wordt gespeeld in Mechelen)
RVU F1 – VV Heer F1 11.00 uur
RVU Mini F – VV Schimmert Mini F 09.45 uur

Programma zaterdag 16 april 2016:
SV Berg’28/Vilt A1 – RVU A1 12.30 uur
De Heeg B1 – RVU B1 14.00 uur
RVU B2- RKVVL/Polaris B2 13.00 uur
RVU D1 – SV Simpelveld D1 11.30 uur
RVU E1 – VV Heer E1 10.00 uur
FC Gulpen F1 – RVU Heer E1 09.00 uur
VV Hellas Mini F – RVU Mini F 09.00 uur

RVU Dames
Uitslag Paaszaterdag 26 maart 2016:
RVU DA1 – DBSV DA2   1 – 6
Tjsa, en dan moet je tegen DBSV DA2. En dan weet je het van te voren nooit. Hoe bedoelen we dat? Nou heel simpel, je weet nooit met welk team zij komen aanzetten. Het is net als Jong Ajax of Jong PSV. Als MVV of Fortuna geluk hebben dan voetballen ze echt tegen het tweede. Hebben ze pech, dan voetballen ze tegen mannen die terugkomen van blessures en al in het Nederlands elftal hebben gespeeld. Je reinste competitievervalsing. Maar ja, als dat al in de 1ste divisie wordt toegestaan, dan is dat bij het amateurvoetbal helemaal niet tegen te houden.

En zo is dus ook met deze tegenstander. De 1ste 3 wedstrijden gingen verloren en vervolgens werd er 9 keer gewonnen. Zelfs bij de ongeslagen koploper (Haslou) met ruime cijfers. Vreemd? Nee dus. De 1ste wedstrijden voetbalde er een ander team als de wedstrijden erna. De voertaal bij de tegenstander is Duits-Engels en nu hebben we ook nog de pech dat bij de tegenstander DA1 niet hoeft te spelen. Eerst belde DBSV op om de wedstrijd te verzetten en plots hebben ze toch mensen genoeg. Voor de wedstrijd verschijnen er eerst nog 5 namen van DA1 op het wedstrijdformulier.

Trainer/leider bij deze ploeg is de regiocoach meisjesvoetbal van de KNVB (!!!), die dus zeer goed op de hoogte is van de capaciteiten bij de tegenstanders. Hij heeft van deze ploeg een homogeen geheel gemaakt.

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn. De tegenstander was zoals dus al werd verwacht heer en meester in Rothem. Vanaf het begin werd RVU onder druk gezet en dus was het geen wonder dat er al snel doelpunten vielen. Helaas moest Lisa Veugen al 20 minuten gewisseld worden. Veerle kwam uit het doel en Anne-Marie (onze nieuwe oudgediende) in het doel. Ook zij konden het tij niet keren. Zo was het na een half uur al 0 – 4. Vervolgens kwam het moment van Joyce Gerritsen. Een werkelijk geweldige actie van Joyce Gerritsen werd gevolgd door een fantastische voorzet van Joyce Gerritsen. Sophie Slangen kon deze ingeving van Joyce Gerritsen wel waarderen en rondde bekwaam af: 1 – 4.

Had ik Joyce Gerritsen al genoemd in dit verslag??? Het was namelijk een assist van Joyce Gerritsen.

En nu zonder gekheid. De wedstrijd was zonder meer eenrichtingsverkeer, waarbij RVU slechts af en toe aan voetballen toekwam. Na een 1 – 4 ruststand werd na 90 minuten de eindstand van 1 – 6 bereikt. Niemand kan onze meiden echter iets kwalijk nemen, want een tegenstander die in vriendschappelijke wedstrijden wint van 4de en 3de klassers heeft in deze 6de klasse niets te zoeken. Ook is dit dus niet leuk voor teams als Haslou en SCM, want deze kunnen dus gewoonweg geen kampioen worden.

Verder bedank ik Marrigje en Joyce voor de verstrekte informatie. Zij hadden het over het 3 x L-trio, die aan onze zijde de beste speelsters waren. Luna, die hun beste speelster het voetballen zoveel onmogelijk maakte, Lindsey, die het als back zeer voortreffelijk deed en Lara die bleef rennen, ondanks meerdere aanslagen op haar ledematen. Ook trainer John kon na afloop niet kwaad zijn. De meiden hebben gewoon alles gegeven was zijn verklaring. Meer kan ik niet verwachten. Een terechte nederlaag dus ook in deze hoogte, maar met een vervelend bijsmaakje. 

Uitslag Paasmaandag 28 maart 2016:
RVU DA1 – SCM DA1  Afgelast. En na de carnavalsstorm kwam de Paasstorm en dus werd deze wedstrijd van het programma geblazen.
 
 
Programma zondag 03 april 2016:
Leonidas DA1 – RVU DA1 12.00 uur

Restprogramma Dames:
SCM DA1 – RVU DA1     10.30 uur
RVU DA1 (17-04)   Vrij??
Sibbe/RKVVM DA1 – RVU DA1   10.00 uur

Koningsdag 27 april 2016
Over een dikke maand is het alweer 27 april. Op deze woensdag is het Nationale Koningsdag in ons kleine kikkerlandje. En zoals U al 4 jaar gewend bent gaan de Samenwerkende Verenigingen Rothem (SVR) ook nu weer voor spektakel zorgen op ons Rothems Sportcomplex. Zo heeft de organisatie inmiddels beslag weten te leggen op een stormbaan en …….. uh, nog veel meer! Maar dit gaan we uiteraard nog NIET verklappen. De komende weken zullen VV RVU, SJWR en Rothems harmonie U meer gaan vertellen.

Het programma ziet er globaal als volgt uit:
11.30 uur: opbouw Oranje Vrijmarkt
12.00 uur: Start Oranje Kinder Vrijmarkt (kinderen tot 14 jaar)
12.00 uur: Start Oranje 5 tegen 5 toernooi (Vanaf 15 jaar)
14.00 uur: Start Spellencircuit (kinderen t/m 7 jaar)
14.00 uur: Start 7-kamp (8 t/m 14 jaar)
17.00 uur: Uitloop middag onderdelen
17.30 uur: Tombola
18.00 uur: Afsluiting

VV RVU zoekt nieuwe kantinemedewerkers!
VV RVU zoekt wegens het stoppen van enkele oud gediende enkele nieuwe kantinemedewerkers. Liefst met (enige) ervaring. De kantine is open op 3 doordeweekse avonden en in de weekenden.

RVU verwacht een representatief voorkomen, goede sociale vaardigheden, liefst enige ervaring in de horeca of in het (sport)kantinegebeuren en bij voorkeur in het bezit van een certificaat sociale hygiëne.

Spreekt dit je aan en wil je inspanning combineren met ontspanning in een sportieve omgeving, vraag dan meer informatie op bij Rob Roumans (06 – 50547009) of Yvonne van Holten (06 – 41345608).
 

Lees vorig bericht

Meerssen slecht oplossingspercentage misdaden

Lees volgend bericht

Meer/sport gemist? SV Meerssen pakt periodetitel + samenvatting