Lentewandeling naar het dal van Platsbeek in Nuth

Op zondag 10 april wandelt IVN Ulestraten, naar het dal van de Platsbeek. Vanaf het meters dikke lössplateau van Schimmert gaat de wandeling over oude veldwegen met plaatselijk diep ingesneden holle wegen en mooie vergezichten. We dalen af naar een unieke en bijzonder natuurgebied in de gemeente Nuth, het Platsbeekdal. De Platsbeek zelf ontspringt aan de rand van het plateau van Schimmert bij Aalbeek. Via het Omlooppad door het dal ruiken we het voorjaar, de bijzondere voorjaarsbloeiers staan volop in bloei langs deze beek. Een wandeling dus in een afwisselend landschap van bos, weilanden en poelen. We lopen door en langs de gehuchten Helle en Terstraten. Terstraten is in 1969 aangewezen als beschermd dorpsgezicht. Vanwege de vele goed bewaarde vakwerkboerderijen en spekhuizen uit de 18de eeuw staat het gehucht bekend als een schildersparadijs. Kortom wat let u om met ons deze lentewandeling te maken door een bijzonder gevarieerd landschap.

We vertrekken om 13.30 uur aan het kerkplein in Ulestraten (Carpoolen) en om 14.00 uur achter de Kerk van Schimmert (Montfortstraat). Denkt u aan gepaste kleding en schoeisel.  Honden niet toegestaan.

Informatie Fred Erkenbosch 043-3644647
Wij wensen u alvast een prettige wandeling,
 

Lees vorig bericht

Het programma voor de komende periode:

Lees volgend bericht

Buurtpreventie ook in Ulestraten