Nieuws van de IVN Jeugdgroep  Meerssen Ulestraten

Ook al lentekriebels? ‘Op naar de Dellen!’ De lente is begonnen en de eerste wilde planten komen boven de grond uit. Onze activiteit gaat over de wilde bloemen in de natuur. Mensen die er geen verstand van hebben spreken over onkruid. Maar veel van deze kruiden zijn geneeskrachtig en werden vroeger als medicijn gebruikt.

De namen van de kruiden zijn soms grappig. Wie heeft er b.v. wel eens van speenkruid gehoord? En hoe komt dit kruid aan zijn naam?

Wij hebben deze keer weer medewerking van Leo Voragen (een IVN gids, die veel van wilde en eetbare planten weet en zelf ook een heemtuin heeft. Leo Voragen heeft jullie veel te vertellen en zal jullie op een spannende manier uitdagen zelf aan de slag te gaan. Wij streven erna dat jullie aan het eind van de morgen zeker vijf wilde planten kunnen herkennen en ook op naam kunnen brengen. Maar ook weten waarom deze wilde planten juist nu in de lente groeien en bloeien en niet in de zomer. Een Flora (plantenboek) is handig om een plant op te zoeken. Meenemen dus als je er een hebt! Voor deze keer mag er ook een camera of mobieltje mee om foto’s van de wilde bloemen te maken. Je krijgt dan wel extra spannende opdrachten van Leo!

Tot zaterdag 9 april 2016 om 9.30.

Wij starten van de parkeerplaats bij uitspanning de Nachtegaal aan de Veeweg in Meerssen. Wij gaan pauzeren in de IVN-hut in het bos.  

Een vriendelijk verzoek aan de ouders. Wilt u uw kinderen ook ophalen om 12.00 van de parkeerplaats bij de uitspanning de Nachtegaal in de Dellen? Ons advies is; stevige kleding en schoeisel.

Informatie IVN Jeugdgroep
Jeanne Lam 043-3649012 of Marie José Steyns 045-4041639

Foto: Helmbloem.                            
Foto Paul Abels
 

Lees vorig bericht

Het programma voor de komende periode:

Lees volgend bericht

Buurtpreventie ook in Ulestraten