Rechtszaak tegen de gemeente Meerssen

Een aantal ondernemers van Bunde starten een rechtszaak tegen de gemeente Meerssen. Ze willen hiermee bereiken, dat na twee eerder afgewezen WOB verzoeken tot inzage van het DPO rapport, dit rapport alsnog openbaar gemaakt wordt.

Openbaring rapport:
Met dit verzoek vragen de ondernemers om een rapport te mogen inkijken waarin vermeld wordt hoeveel vierkante meters winkeloppervlak er nog beschikbaar zijn, voor het vestigen van supermarkten binnen de gemeente Meerssen. In het rapport staat ook een planologisch onderzoek dat concludeert dat er in Bunde plaats zou zijn voor twee supermarkten. De ondernemers van Bunde denken hier echter anders over en zien de eventuele komst van een tweede supermarkt met argusogen tegenmoet.
De verzoeken zijn gedaan door de overkoepelende winkeliersvereniging kernen Meerssen en een aantal ondernemers in Bunde.

De gemeente Meerssen laat in een reactie weten:
“Het rapport heeft volgens de gemeente geen formele maar een concept status. Het is gebruikt bij de primaire vormgeving van beleid waarbij projectgroepleden in alle vrijheid hun opvattingen en gedachten hierover hebben kunnen uitten. Inmiddels heeft het college een definitief DPO vastgesteld en ter beschikking gesteld. De gemeente heeft de WOB verzoeken over het concept dan ook afgewezen. Op bezwaren hiertegen heeft de onafhankelijke bezwaarcommissie de gemeente beide keren in het gelijk gesteld. Alleen gang naar de rechter is nu nog mogelijk. Daar hebben bepaalde ondernemers in Bunde nu voor gekozen.”

Lees vorig bericht

Voetveer Geulle – Uikhoven vanaf 2 april in de vaart

Lees volgend bericht

Inloopavond Pasweg