Zeg nee tegen Roundup, zeg nee tegen glyfosaat

Onkruidmiddelen met glyfosaat worden nog vaak gebruikt door consumenten, boeren, gemeenten en terreinbeheerders. Onbegrijpelijk, want Roundup vervuilt het grondwater en is helemaal niet zo onschuldig als producenten ons graag doen geloven. Drinkwaterbedrijven moeten de drinkwaterwinning regelmatig staken omdat de maximale concentraties van glyfosaat worden overschreden. Glyfosaat is het actieve ingrediënt van Roundup.

Gelukkig gebruikt de Gemeente Meerssen al zo’n 20 jaar geen gif meer om ongewenste begroeiing te bestrijden. Het wordt tijd dat particulieren daar ook mee stoppen alleen al in het belang van ons drinkwater. Verschillende doe-het-zelf-ketens en tuincentra hebben hun verantwoordelijkheid genomen en het product al uit de handel genomen: Bol.com, Coop, Etos, Groenrijk, Hornbach, Intratuin, Jumbo, Plus, Praxis, Gamma, Karwei en Ranzijn Tuin & Dier.

Milieudefensie Meerssen
meerssen@milieudefensie.nl; 043 3643740 
 

Lees vorig bericht

Inloopavond Pasweg

Lees volgend bericht

SV Groot Meerssen organiseert Limburgs Kampioenschap turnen