BC Dunatos

 
Wedstrijdverslagen en uitslagen. U16 Dunatos heeft uw steun nodig! 
Zondag speelt het U16 jongens team zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2015-2016. En laten ze nu in deze laatste thuiswedstrijd het kampioenschap veilig kunnen stellen. Maar hiervoor hebben de coaches Jay Jongen en Mariëlle Elshout samen met hun 11-koppige selectie de steun van iedere supporter nodig. Tegenstander is het jongens U16 team van Vido uit Veldhoven. Dus kom zondag as naar sporthal Marsana waar de titanenstrijd om 13.00 uur zal beginnen en waar uw aanwezigheid door het team zeer op prijs wordt gesteld!

Uitslagen afgelopen weekend
Dunatos Jongens U16  – Fanatics ’71 U16 1       98-34
Deurne U18 1            – Dunatos Jongens U18 1 63-28
Tracks Parkstad U14 2- Dunatos Mix U14 2       58-30
Bumpers U18 2          – Dunatos Jongens U18 1 135-38
Yellow Sox U16 1       – Dunatos Meisjes U16 1   74-47
Rush Heren 1            – Dunatos Heren 1            78-83
Kimbria Mix U14 2     – Dunatos Mix U14 1
Tracks Parkstad 2        – Dunatos Dames 1        35-54
 
Heren één blijven ‘cool’ en slaan toe in de verlenging!
Op een zonnige zaterdag, 2 april, moesten de heren van Dunatos aantreden in Uden. Voor deze wedstrijd waren er weer veel afmeldingen, gelukkig konden een aantal heren van het U22 team aansluiten om de lege plekken op de bank op te vullen. We komen aan in Uden en zien dat Rush nog niet heel veel spelers heeft staan, dit werden er al gauw veel meer. Rush had 9 mannen tot beschikking en Dunatos 8. Toen de wedstrijd zou moeten beginnen ontbreekt de man voor de 24-seconden. De scheidsrechters hebben even overlegd met de coaches van de 2 teams. Dit waren overigens aan beide kanten playing coaches. Er werd besloten dat het eerste kwart zonder 24-seconden te spelen. Als de aanval te lang zou duren werd er een signaal af gegeven door de scheidsrechters en dan waren er nog een aantal seconden over om een doelpoging te doen. Dunatos kwam lastig op gang, er werd veel geschoten en niet gedrived naar de basket. De schoten vielen niet en Rush kwam iets beter uit de startblokken. Het eerste kwart werd afgesloten met al een 13-punts achterstand, 24-11. Het tweede kwart was de 24-seconden regel wel weer van toepassing. Dit jurylid was inmiddels gezellig bijgeschoven aan de tafel. Het tweede kwart begon aanvallend weer erg stroef, maar er werd wel stukken beter verdedigd.  Omdat Dunatos een iets ander team had deze wedstrijd liep de communicatie niet altijd heel vlekkeloos, maar dit werd dus gaande de wedstrijd steeds beter opgepakt. Aanvallend had de uitploeg nog steeds moeite met scoren, maar wist dus door de verbeterde verdediging nagenoeg gelijk op te gaan dit kwart met Rush, 12-9. De ruststand was dus 36-20, een achterstand van 16 punten. Tijdens de rust werd aangegeven dat er meer focus moest gaan liggen op het rebounden. Het was in deze wedstrijd ontzettend belangrijk om je man goed uit te boxen, Rush had te veel aanvallende rebounds waardoor ze niet in de eerste optie scoorden, maar dus wel in de tweede optie. Dit mocht niet meer gebeuren. We beginnen het derde kwart in een 2-1-2 zone-defence. In het begin moesten we hier zelf even aan wennen en kon Rush gewoon doorgaan met scoren, maar na ongeveer 4 minuten stond de zone goed en stevig aan de kant van Dunatos. Rush begon problemen te krijgen met de ballen af te maken, en dit motiveerde ons dus alleen maar om gas te blijven geven zodat we in het spoor konden blijven. Het derde kwart weten we onze score ruim te verdubbelen, 50-44. Het derde kwart geeft aan de Dunatos kant een enorme boost en we zien opeens een kans om de winst mee naar Meerssen te nemen! Het vierde kwart beginnen we dus met een 6-punts achterstand. De verdediging staat goed en ook aanvallend zijn we dus lekker bezig. We gaan volle gas het vierde kwart van start en weten terug te komen tot 2 punten. Hierna komt Rush weer terug in de wedstrijd met een 6-0 run. Met een aantal driepunters en veldscores weet Dunatos zich toch nog een keer terug te vechten tot 62-62 Het staat dus gelijk met nog 2 seconden te spelen. Rush gooit de bal in en Dunatos zit er full-court op. Rush had nog genoeg time-outs over maar pakt er geen en gooit dus de bal zo snel mogelijk in. Omdat Dunatos er zo kort op zit komen ze niet veel verder dan hun eigen driepunts gebied en moet er een wanhoop schot komen. Deze gaat er gelukkig naast. Overtime. Dunatos ging er dit keer als team achterstaan dat we de 2 punten mee naar Meerssen konden brengen! We bleven in de zone staan en in de aanval precies hetzelfde doen als datgene wat we de hele tweede helft hebben gedaan. De bal lekker laten rondgaan en kijken voor de vrije optie. De verlenging ging van start en gaan de eerste 2 minuten gelijk op, dan komt Dunatos in een flow. De tegenstander zelf, maar ook het publiek op de tribunes lijken een beetje zenuwachtig te worden. In de derde minuut geeft Dunatos even gas, een driepunter, een veldscore en 2 vrije worpen raak. Tussenstand 67-74. Dit mag Dunatos niet meer weggeven. Rush begon zich druk te maken en begon veel fouten te maken waardoor wij naar de vrijeworplijn mochten. Dunatos schiet deze wedstrijd 22 op 34, waarvan 12 op 20 in de laatste 5 minuten. Verdedigend blijft Dunatos lekker hard werken zoals de hele tweede helft. Hierdoor weet het eerste van Dunatos deze pot te pakken en 2 hele belangrijke punten mee naar huis te nemen! Eindstand: 78-83

U18; Stille zaterdag – geen chocolade eitjes én geen punten
Zaterdag 26 maart ’16 moest Dunatos U18 naar Deurne. Om 15.15u zou de wedstrijd moeten beginnen. Wegens een foute routebeschrijving werd ik meen door alle twee de auto’s verkeerd gereden. We zijn door dorpen, gehuchten gereden waar niemand weet van had. Uiteindelijk, te laat, wel nog aangekomen. In de kantine werden we met een ietwat strenge ondertoon aangesproken dat we aan de late kant waren. Excuses gemaakt en toen snel omgekleed en dus met 6 spelers een warming-up lopen. De warming-up was dus niet ideeaal, en dat zagen we ook terug in het eerste kwart. Daar laten we het meteen liggen. Aanvallend krijgen we niet veel kansen, we staan veel te veel stil.  Er wordt dus niet vrijgelopen en dan creëer je ook helemaal niks, en als je dan een kans krijgt moet je hem wel afmaken. Het eerste kwart verliezen we met 26-1. Voordeel hiervan is dat het tweede kwart alleen maar beter kon! Bij ons op de bank was ruimte zat, er stonden 2 banken naast elkaar en er zat dus een coach en een wisselspeler op. De coach van Pioniers had  5 wisselspelers naast zich zitten op de bank. Het tweede kwart gaat iets beter bij ons, we maken zal een aantal goede acties en kunnen deze dan ook omzetten in scores. We waren de wedstrijd begonnen in een man-to-man, helaas is een man-to-man defence niet vol te houden met 6 man. We zakten dus terug in een 2-1-2 zone-defence. De jongens moesten even zoeken in het begin, maar na een tijdje stonden ze helemaal niet slecht te verdedigen! Ook in de aanval zijn we geconcentreerder bezig, het tweede kwart maken wij gewoon 20 punten, stand bij de rust 51-21. De rust ook echt gebruikt om rust te pakken, we kozen er wel voor om een iets betere warming-up te lopen dan voor de wedstrijd. In de rust ook nog de 1-3-1 een keer uitgelegd, het spelletje tegen de zone. De tweede helft begint, en we staan allemaal op de aanvalshelft, heeft de coach toch even moeten ingrijpen zodat het beetje aanvallend/verdedigend werd verdeeld. Verdedigend zijn we in de zone blijven staan, mede vanwege het feit dat de jongens het conditioneel niet meer aankonden. Aanvallend hebben we weer veel moeite om de bal door het netje te krijgen. Er wordt te weinig inside gezocht voor de score, veel te vaak wordt gekozen voor een schot met weinig potentie. Deurne gaat gewoon door, ze gaan de full-court press spelen, maar het is geen goede press. Dunatos komt er, zonder er op te trainen, redelijk gemakkelijk doorheen. Qua fouten worden er aan beide kanten ongeveer evenveel gefloten, we staan ook ongeveer even vaak op de lijn. Beide teams maken hier geen gebruik van, zowel Dunatos als de Pioneers gooien iets van 25 a 30 procent raak. Het vierde kwart is bij ons de koek helemaal op. We willen wel, maar gaan nog meer forceren, en dit werkt niet. Dit komt vaak voor als je moe begint te worden. We proberen het vierde kwart nog een aantal dingen uit, maar dit heeft eigenlijk geen zin meer. We spelen deze sportieve wedstrijd uit en accepteren de nederlaag. De jongens hebben ontzettend hard gewerkt, als 6-mans team gespeeld en zullen hier veel van hebben geleerd. Als coach vond ik dit toch een zeer interessante wedstrijd waar ook ik van heb geleerd en weer ervaring heb kunnen opdoen voor de toekomst!

Programma zaterdag 9 april:
13:30 uur Attacus Meisjes U16 1 – Dunatos Meisjes U16 1 Veghel

Programma zondag 10 april – Sporthal Marsana:
11:00 uur Dunatos Jongens U18 1 – Heeze Jongens U18 1
11:00 uur Dunatos Heren U22 1  – Vido Heren U22 1
11:00 uur Dunatos Meisjes U16 1 – Deurne Pioniers Meisjes U16 1
13:00 uur Dunatos Mix U14 1 – Tracks Parkstad Mix U14 2
13:00 uur Dunatos Heren 1- Heeze Heren 1
13:00 uur Dunatos Jongens U16 1 – Vido Jongens U16 1
15:00 uur Dunatos Mix U14 2     – Boemerang Mix U14 1

Lees vorig bericht

RVU en Meerssen gelijk, verlies Geulle, Bunde, Ulestraten

Lees volgend bericht

Meer/Sport zondag 3 april 2016