RVU jeugd

Uitslag zaterdag 26 maart 2016: RVU A1 – SNC/BMR A1 4 – 0. Het A1 trad afgelopen zaterdag aan tegen het enige team dat nog geen punten had verspeeld. SNC/BMR A1 vergaarde tot dusver 9 uit 3 met een doelsaldo van 11 – 4. Vanaf de allereerste minuut liet RVU aan haar opponent blijken dat zij de overwinning in Rothem wilden houden. Halverwege de eerste helft stonden twee goed opgezette aanvallen over de rechterflank aan de basis van twee Rothemse treffers. Bij het openingsdoelpunt stond Jusuf Rasid goed geposteerd bij de tweede paal om uiterst koelbloedig de bal te controleren en in het doel te schieten, 1 – 0. Even later stond Youri Poper op vrijwel dezelfde positie klaar om al koppend de 2 – 0 aan te tekenen.

Na de thee zetten de gasten heel even aan doch RVU gaf geen kansen weg. De thuisclub liet in het eerste part na de thee na goed gebruik te maken van de zee van ruimte achter de Mergellandse achterhoede. Daardoor bleef de tegenstander nog lang in de race. Halverwege de tweede helft kreeg RVU drie uitgelezen mogelijkheden om de wedstrijd definitief te beslissen. Een bal tegen de binnenkant van de paal, een gemiste strafschop en een lob, die net het doel miste, betekenden niet de definitieve nekslag voor de gasten. Die kwam er toch toen Michael Dupont aanzette voor een rush en vervolgens laag binnen schoot. Vlak voor het einde joeg Liam Heusschen zijn tegenstander dermate fel op dat deze middels een eigen doelpunt de eindstand bepaalde op 4 – 0. Het A1 bracht haar tegenstander daardoor haar eerste nederlaag toe en deed zichzelf een plezier door een plaats te stijgen naar de tweede plek met 7 uit 3 (9 – 4), pal achter Schinveld dat 10 uit 4 (16 – 4) behaalde.

Uitslag woensdag 30 maart 2016:
KVC Oranje B2 – RVU B1 Uitgesteld
Tsja, dan komt er op dinsdagavond 19.28 uur een telefoontje van KVC Oranje dat zij (opnieuw) de mensen niet bijelkaar krijgen. En zo gaat deze wedstrijd wederom niet door! Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Uitslag donderdag 31 maart 2016:
VV Schimmert B1 – RVU B1 1 – 1
Op deze regenachtige koude avond in april staat de inhaalwedstrijd tegen Schimmert op het programma. Op papier een lastige tegenstander. De eerste 10 minuten gast de wedstrijd gelijk op, maar dan zet een Schimmert-speler goed door en passeert 4 man door het midden, oog in oog met de keeper schiet hij tegen de paal! Even later keert Noa met de voet een schot over de grond. Ibi zet vervolgens op rechts goed door en geeft voor, waar Milan de bal bij de tweede paal hangend in de lucht inkopt, 0 – 1. We kunnen niet lang genieten van de voorsprong uit een voorzet wordt teruggelegd en Schimmert schiet mooi in, 1 – 1. Daarna is er een boeiend gevecht tussen de 16 meter gebieden, met in de tweede helft een schot op de lat van Rick. Eindstand 1 – 1.

Uitslagen zaterdag 02 april 2016:
RKHBS A1 – RVU A1 0 – 3
De rood-witten begonnen zwak aan de wedstrijd. Weliswaar hadden zij ietwat de overhand doch in de beginfase ontbrak de scherpte en de juiste winnaarmentaliteit. Met name aanvallend was men niet voldoende actief en beduidend minder dreigend dan de voorgaande wedstrijden. Verdedigend had men haar zaken goed voor elkaar; ook de imposante “Ruud Gullit”-buitenspeler werd vakkundig aan banden gelegd.

Omstreeks het half uur werd men door de thuisclub in het zadel geholpen toen een verdediger de bal na een Rothemse vrije trap met zijn hoofd verlengde en onhoudbaar voor zijn eigen goalie binnen kopte, 0 – 1. Even later was Michael Dupont zijn tegenstander te vlug af en schoot onberispelijk binnen. Rust: 0 – 2.

Bij de eerste, de beste aanval over onze linkerflank in de eerste minuut van de tweede helft werd de thuisclub om definitieve achterstand gezet. De bal werd netjes teruggelegd waarna Youp Poper de bal hoog binnen schoot.

In het daarop volgende half uur verzuimde RVU goede zaken te doen in het doelsaldo want vijf, zes wereldkansen werden ongeconcentreerd om zeep geholpen. Jammer. In het laatste kwartier trachtte de thuisclub de bakens nog te verzetten maar behoudens een vrije kopkans kon zich men geen kansen scheppen. RVU wint verdiend vanwege een sterke fase vlak voor en onmiddellijk na de rust. A.s. zaterdag komt Simpelveld/Zwart Wit op bezoek. Aanvang: 13 uur.

Hulsberg B1 – RVU B  2 – 1
Op een mooie zaterdagmiddag, spelen we heel laat in de middag uit tegen Hulsberg. Op papier een zware tegenstander. Vanaf de eerste tot de laatste minuut is RVU gelijkwaardig, ondanks dat er behoorlijk wat leeftijdsverschil is, 1 speler is zelfs 18!

We komen op 0 – 1 door een eigen doelpunt uit een corner. Hulsberg komt net voor rust om 1 – 1, door een misverstand tussen Rick en Twan. Na rust een boeiende wedstrijd, waar Hulsberg uit een kluts situatie scoort. RVU gaat nu drukken, maar we gaan slordig om met de kansen, aan de andere kant loert de counter. Eindstand 2 – 1. Zeer goed gevoetbald vandaag, dat geeft moed voor volgende week!

RVU B2 – SV Geuldal B2 3 – 3
Geen verslaggever aanwezig!

RVU D1 – Heer D1 5 – 0
Om 11:30 is de aftrap thuis tegen Heer d1 en RVU begint goed aan de wedstrijd. RVU is beter in het positiespel en de duels worden gewonnen. Na 10 minuten valt dan ook de 1 – 0 en Heer heeft dan nog geen kans gehad. RVU combineert goed en laat mooie aanvallen zien en de 2 – 0 is een feit. Dit spelbeeld verandert niet in de eerste helft, RVU is de bovenliggende partij. Rust. In de tweede helft gaat RVU gewoon door met goed voetballen en wordt gaande weg zelfs nog beter. Wederom goede combinaties en goed uitgespeelde aanvallen en de 3 – 0, 4 – 0 volgen al snel. Ons middenveld en de verdediging geven niks weg waardoor onze goalie Mika een rustige middag heeft. Op het einde maakt RVU nog 5 – 0 wat tevens de einduitslag is. Dit was de beste wedstrijd van onze d1 en jongens proficiat met deze geweldige overwinning en het getoonde spel.

RVU E1 – Walram E1 3 – 3
Geen verslaggever aanwezig!

Jekerdal F4 – RVU F1 1 – 0
Geen verslaggever aanwezig!

Hulsberg Mini F – RVU Mini F 1 – 3
Ondanks het vroege tijdstip een zeer leuke ochtend gehad. Om 08:15u stond iedereen netjes klaar voor vertrek richting Hulsberg om daar om 09:00u af te trappen. Niemand had slaperige oogjes dus dat beloofde veel goeds. Hulsberg had de luxe van 12 spelers en RVU beschikte over 9 spelertjes. Er werden teams samengesteld van 5 en 4 spelers.

Eerste team van RVU bestond uit Mike, Anne, Juul en Mees. Dit was een erg aantrekkelijke eerste helft waar aan beide zijden goed voetbal te zien was. Vooral de matadoren van RVU speelden goed samen waarbij vaak mooie combinaties te zien waren. Het bleef lang 0 – 0 echter de jongens van RVU wisten in de 12de minuut de 0 – 1 te scoren door een mooi doelpunt van Mees. Het werd nog even spannend maar RVU wist de nul te houden waardoor deze eerste helft verdiend werd gewonnen.
De tweede helft gingen de jongens er weer vol tegenaan. Dit resulteerde in een mooi snelle voorsprong, gescoord door Mike. RVU bleef in de tweede helft sterker en scoorde een paar mooie goals. Mike wist het net nog 2 keer te vinden en Mees scoorde er ook nog twee. Deze tweede helft werd dan ook zeer verdiend met 0 – 5 gewonnen door de jongens van RVU.

Het andere team bestond uit Ryan, Vince, Ayaanle, Levi en Jack. Ook hier werd leuk gevoetbald en de juiste inzet getoond. Over en weer waren er kansen waarbij Hulsberg drie keer wist te scoren. Vince en Ryan maakten ieder een goal voor RVU maar helaas werd deze eerste helft verloren met 3 – 2. 

De tweede helft was duidelijk zichtbaar dat de jongens van RVU wat recht wilden zetten. Er werd dan ook flink gescoord waarbij Hulsberg het nakijken had.  De doelpunten werden gescoord door Vince, Ryan en Ayaanle. Ook voor het tweede team een verdiende overwinning.
Kortom een geweldige zaterdagochtend waarbij de trainers en ouders hebben genoten van de Mini Fjes met een verdiende overwinning. Toppie mannen, we zijn trots op jullie!!!

Programma zaterdag 09 april 2016:
RVU A1 – Zwart/Wit-Simpelveld A1  13.00 uur
RVU B1 – Leonidas-W B1  11.00 uur
Scharn B3 – RVU B2  15.15 uur
VV Hellas D1 – RVU D1   11.30 uur
RKMVC/Partij E1 – RVU E1  10.00 uur
(Deze wedstrijd wordt gespeeld in Mechelen)
RVU F1 – VV Heer F1 11.00 uur
RVU Mini F – VV Schimmert Mini F  09.45 uur

Programma zaterdag 16 april 2016:
SV Berg’28/Vilt A1 – RVU A1 12.30 uur
De Heeg B1 – RVU B1 14.00 uur
RVU B2- RKVVL/Polaris B2  13.00 uur
RVU D1 – SV Simpelveld D1 11.30 uur
RVU E1 – VV Heer E1  10.00 uur
FC Gulpen F1 – RVU Heer E1 09.00 uur
VV Hellas Mini F – RVU Mini F 09.00 uur      
 
RVU Dames
Uitslag zondag 03 april 2016:
Leonidas DA1 – RVU DA1 0 – 2
Vandaag de wedstrijd tegen Leonidas-Wolder. Door het plotselinge wegvallen van Willem1 zijn wij in een klap 4 punten kwijt en staan we nu eensklaps 7 punten achter op de Zwart-Witte dames uit dit fraaie Maastrichtse kerkdorpje. In Rothem staan er helaas maar 8 meiden. Door ziekte, blessures en werk waren Linsey, Lisa, Sylvana, Dominique en Anne-Marie er niet bij. Hopen dat het K3, scooter Trio, te weten Veerle, Sabrina en Joyceke zou aansluiten in “Belsj”. Gelukkig kende K3 nog Het Goede Doel, dus België werd gevonden en konden we nog beginnen met 11 meiden.

Een nieuwe opstelling was het gevolg: Veerle op doel, die het vandaag wederom fantastisch deed. Dahnee rechtsback en Maud linksback. Volgens Richard hebben beiden het perfect gedaan. Lauren als aanvoerder als laatste vrouw. Dirigente in de achterhoede die alles geweldig op zijn (haar) plaats zette. En Luna als voorstopster.

En wat Luna betreft: zij is de kameleon van het elftal. Maakt niet uit waar je haar zet in het team, ze past zich altijd aan. En dus ook vandaag weer een berenpartij centraal achterin. Op het middenveld hadden we vandaag een ouderwetse Nesta (conditioneel zeer goed en ook nog een beslissend), die maar door bleef gaan. Toppie meid. Nesta werd geflankeerd door Marrigje (de Mark Van Bommel van DA1) die weer positief schoffelde op het middenveld en onze youngster Joyceke. Joyce speelde ook vandaag weer heel sterk (zelfs even als laatste vrouw, uhhhh meid), maar wel 1 minpuntje. Vandaag geen assist voor onze shoarmababe deze week.

Voorin vandaag Lara, die zelfs nu ze misselijk was, nog sterk speelde en onze debuterende Sabrina die heel goed speelde. Onze 11de meid was natuurlijk ons Sophieke uit het pitoreske Houthem. Zo’n meid waarvan je pas ziet wat ze doet, als ze er niet bij is. En dat is dus veel. Zij “mocht” vandaag de beste speelster van de tegenstander (en die kenden wij nog uit de verloren thuiswedstrijd) uitschakelen. En dat deed zij met zoveel overtuiging dat zij door Richard tot “woman of the match” werd uitgeroepen. Super Sophie, dat heb je zeker verdiend.

Het wedstrijdverslag houden we deze keer kort. Voor de rust een gelijk opgaande strijd, waarbij onze meiden wel het technisch betere spel hadden. Rust: 0 – 0

Tweede helft waren er 2 beslissende momenten. In de 67e minuut ging Lara (weer eens) goed door en werd onreglementair gestuit door een verdedigster. Binnen de 16 en dus een “pingel”. Nesta dacht geen moment na en schoot het balletje onberispelijk tegen het net: 0 – 1. 4 minuten later brak Sabrina door en wist op wonderbaarlijke manier de bal opzij te leggen voor de grabbelende keepster, waardoor Nesta haar tweede kon scoren. Vanaf dat moment was het nog 20 minuten de wedstrijd te controleren en uit te voetballen. Mede door het goede coachwerk van John werd er niets meer weggegeven en werd deze wedstrijd overtuigend gewonnen. Een geweldige teamprestatie vandaag. Petje af! Ook bij John???

Als we dan toch de loftrompet aan het spelen zijn, dan toch ook even een compliment aan ons eigen publiek. Zij waren er met meer mensen dan normaal nog bij een thuiswedstrijd. Sjiek en prachtig!

Zo, nu nog 3 uitwedstrijden op rij om vervolgens af te sluiten met 3 thuis-wedstrijden. Dus nog 6 X “Volle Gaas” om het linkerrijtje veilig te stellen. Kump good zegt Thei altijd. We zullen zien.

Programma zondag 10 april 2016:
SCM DA1 – RVU DA1     10.30 uur

Restprogramma Dames:
RVU DA1 (17 april)    Vrij??
Sibbe/RKVVM DA1 – RVU DA1 (24 april) 10.00 uur
GSV DA1 – RVU DA1 (01 mei) 10.00 uur
RVU DA1 – Keer DA2 (08 mei)11.30 uur
RVU DA1 – SCM DA1 (14 mei) 8.00 uur
RVUDA1 – Berg’28 DA1 (16 mei) 11.30 uur

Koningsdag 27 april 2016
Over een dikke maand is het alweer 27 april. Op deze woensdag is het Nationale Koningsdag in ons kleine kikkerlandje. En zoals U al 4 jaar gewend bent gaan de Samenwerkende Verenigingen Rothem (SVR) ook nu weer voor spektakel zorgen op ons Rothems Sportcomplex. Zo heeft de organisatie inmiddels beslag weten te leggen op een stormbaan en …….. uh, nog veel meer! Maar dit gaan we uiteraard nog NIET verklappen. De komende weken zullen VV RVU, SJWR en Rothems harmonie U meer gaan vertellen.

Het programma ziet er globaal als volgt uit:
11.30 uur: Opbouw Oranje Vrijmarkt
12.00 uur: Opening Koningsspelen
12.15 uur: Start Oranje Kinder Vrijmarkt (kinderen tot 14 jaar)
12.15 uur: Start Oranje 5 tegen 5 toernooi (Vanaf 15 jaar)
14.00 uur: Einde Kinder Vrijmarkt en 5 tegen 5 toernooi
14.15 uur: Start Spellencircuit (kinderen t/m 7 jaar)
14.15 uur: Start 7-kamp (8 t/m 14 jaar)
17.00 uur: Einde Spellencircuit en 7-kamp
17.30 uur: Tombola
18.00 uur: Uitreiking prijzen Spellencircuit en 7-kamp
19.30 uur: Afsluiting Koningspelen
 

Lees vorig bericht

RVU en Meerssen gelijk, verlies Geulle, Bunde, Ulestraten

Lees volgend bericht

Meer/Sport zondag 3 april 2016