RVU-NIEUWS

Uitslagen zondag 3 april a.s.
RVU 1 – Bekkerveld 1 1-1 RVU 2 – WDZ 2 2-1. Heer 7 –  RVU 7-2 Leonidas Vr. 1 – RVU Vr. 1 0-2. Na een slecht Paasweekend waarin met name de zeer zware knieblessure van onze keeper Ralph den Rooijen het gespreksthema was, moest ons jonge eerste elftal afgelopen zondag haar borst nat maken voor de ontvangst van de nummer 2 Bekkerveld.

Ook nu weer bleken de rood-witten een onneembare veste voor de blauw-witte zebra’s uit Heerlen. In de eerste helft was er sprake van een gelijkopgaande wedstrijd waarbij oud-RVU-er Stefan Hagens in de 20e minuut op fraaie wijze de score opende voor Bekkerveld. RVU was niet van slag en 10 minuten voor de rust had de thuisclub haar antwoord klaar. Bas Odekerken kogelde vanaf 25 meters afstand onhoudbaar de bal in de rechterbovenhoek, 1-1. Een juweel van een doelpunt!

Na de thee had RVU binnen 10 minuten de wedstrijd moeten en kunnen beslissen. Onmiddellijk na de thee was Tonny Alfonso heel dicht bij de 2-1 doch de bal ging via de vingertoppen van Pim Gubbels tegen de paal. Even later verscheen de goed spelende Paolo Vranken als een duveltje uit de doos voor het Bekkerveld-doel. Zijn schot ging jammer genoeg naast. In het laatste kwart nam Bekkerveld het heft in handen doch RVU streed op bewonderingswaardige wijze voor elke meter. Het is veelzeggend dat onze 17-jarige goalie Bas Goessens makkelijk overeind bleef tijdens het Heerlens slotoffensief. Het gelijkspel was zonder meer verdiend waarbij RVU gelet op de scoringsmogelijkheden en de uitmuntende wedstrijdinstelling het enige team was dat recht had op de overwinning. Chapeau, mannen!

Het tweede leek aanvankelijk op weg naar een makkelijke overwinning toen Dwight Besems en Youri Poper RVU op een 2-0 voorsprong bracht. Daarna verzuimden de mannen van coach Dave Welzen de voorsprong uit te breiden en haar tegenstander definitief het nakijken te geven. Dat gebeurde niet en WDZ vocht zich terug in de wedstrijd. De bezoekers werden zelfs in het zadel geholpen die een discutabele strafschop toekende aan de bezoekers. Deze werd benut waarna het vervolgens tot in de allerlaatste minuut zeer spannend bleef. Uiteindelijk trok RVU aan het langste eind en boekte men een 2-1 zege, Volgende week op bezoek bij het sterke Voerendaal. Succes!

Een gehandicapt derde elftal streed moedig voor hetgeen het waard was maar kwam uiteindelijk te kort tegen Heer. Uiteindelijk verscheen een geflatteerde 7-2 zege op het scorebord. Uithuilen en a.s. zondag sportieve revanche nemen op het hooggeplaatste RKVCL. Veel succes!

De dames deden goede zaken door in Wolder het plaatselijke Leonidas te verslaan. Nesta Schüler was “the Woman of the Match” en scoorde beide doelpunten voor de rood-wittenwaardoor zij zich steviger in de top 5 van de ranglijst hebben genesteld.

A.s. zondag kan men dit goede resultaat een vervolg geven wanneer men runner-up Standaar-Caberg-Maastricht ontvangt. Succes!

Programma zaterdag 9 april a.s.
16:30 uur RVU Veteranen – Berg’28 Veteranen (onder voorbehoud)

Programma zondag 10 april a.s.
11:00 uur vv SCM VR1                      – RVU VR1
14:30 uur Wittenhorst 1                     – RVU 1
11:00 uur Voerendaal 2                     – RVU 2
10:30 uur RVU 3                               – RKVCL 3

Programma zondag 17 april a.s.
14:30 uur SV Venray 1                       – RVU 1
11:00 uur RVU 2                                – FC Geleen Zuid 2
11:00 uur DBSV 6                              – RVU 3

Activiteitenagenda
Rothemse Koningspelen (Sportpark RVU)    27 april 2016

 Oranje Miniveldvoetbaltoernooi 5 tegen 5 (Sportpark RVU) 27 april 2016

Organisatie is in handen van het comité Samenwerkende Verenigingen Rothem
Seizoensafsluiting zondag 1 mei a.s.
RVU- Jeugdvoetbaltoernooi D-, E- en F-jeugd zaterdag 6 juni a.s.

ORANJE MINIVELDVOETBALTOERNOOI 5 TEGEN 5 SPORTPARK RVU
Op woensdag 27 april a.s. is Sportpark RVU wederom het strijdperk van de Rothemse Koningspelen voor onze jeugd vanaf 0 tot en met 15 jaren oud. Inmiddels zijn de flyers huis aan huis verspreid in Rothem.

In tegenstelling tot de eerste vier edities is er dit jaar geen Oranje fietstocht maar een Oranje Vrijmarkt op ons Sportpark vanaf de klok van 11:30 uur.

Omstreeks wordt er gestart met een spellencircuit voor de allerkleinsten tot 7 jaar oud en een Sportzevenkamp voor de kinderen van 7 tot en met 14 jaren oud. Ook vrienden en vriendinnen van buiten Rothem zijn van harte welkom want hoe meer zielen hoe meer vreugde.

Uiteraard wordt er extra cachet aan onze gezellige sfeer gegeven door de muziek, die dit jaar wordt verzorgd door de immens populaire deejay Nick van Oerle. Wie kent hem niet ?

De innerlijke mens zal zeker deze dag niet worden vergeten want onze barmensen en keukenprinsesjes zullen zeker zorg dragen voor een goed getapt glas bier en lekkere warme hap.

Verdere zijn er natuurlijk de attracties, zoals een stormbaan, een springkussen en een opblaasbaar voetbalcourt. Nieuwe, aantrekkelijke attractie is zonder meer het Bubblevoetbal waarbij gebruik wordt gemaakt van grote opblaasbare ballen waarin de spelers dienen plaats te nemen.

Nieuw op Koningsdag is ons Oranje Miniveldvoetbaltoernooi 5 tegen 5.
Vanaf 11:30 tot 14:30 uur wordt Miniveldvoetbal gespeeld op ons Sportpark. De teams worden gevormd door vier veldspelers en een keeper. Dit toernooi is bestemd voor spelers vanaf 15 jaren oud en wordt gespeeld op een veld met de afmetingen van 40 bij 20 meter.

Voor nadere info en inschrijvingen kan men zich melden tot Hay Dolmans hay.dolmans@ziggo.nl tel: 06-21835486.

Lees vorig bericht

RVU en Meerssen gelijk, verlies Geulle, Bunde, Ulestraten

Lees volgend bericht

Meer/Sport zondag 3 april 2016