Aangrenzend pand Volderstraat niet veilig genoeg

Door de sloop van het pand van de voormalige Smid, heeft Wonen Meerssen ook de gevel van het aangrenzende pand Volderstraat 16 gecontroleerd. Door de sloop van Volderstraat 18 is de constructie van de zijgevel mogelijk instabiel. De gemeente Meerssen heeft in overleg met Wonen Meerssen de bewoners van dit pand tijdelijk elders onderdak gegeven.

Wonen Meerssen is afgelopen week gestart met het preventief stutten van de zijgevel, zodat het pand weer veilig is. Zodra de zijgevel van het pand gestut is, mogen de bewoners weer terug naar hun woning. De straatafzetting en omleidingsroute worden dan opgeheven.

Op de langere termijn moeten volgends de gemeente duurzame constructieve maatregelen worden genomen aan het pand Volderstraat 16.

Lees vorig bericht

Receptie Koningspaar schutterij St. Barbara

Lees volgend bericht

Wegwerkzaamheden A2