Eerste waarschuwingsbord Buurtpreventie onthuld

Burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz heeft samen met Roger Thijssen uit Geulle het eerste buurtpreventie whatsappbord aan de Processieweg in Geulle onthuld. Roger Thijssen is de initiatiefnemer van het buurtpreventieteam in Geulle. Hij heeft zich sterk gemaakt voor het tot stand brengen van een buurtpreventie App. Na de instelling van deze App bleek, dat er een daling van inbraken en andere overlast in de buurt tot stand kwam.

Burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz juicht de buurtpreventie App toe: “Ook in de buurten leeft dat we samen voor veiligheid kunnen zorgen. Na de meedenkbijeenkomst over het  integraal veiligheidsbeleid  hebben diverse buurten zich samengepakt. Het resultaat: onze gemeente telt inmiddels 19 buurtpreventieteams mét een buurtapp! En er komen er wekelijks nog bij! Ik ben zo trots op onze inwoners dat ze dit sámen zo enthousiast oppakken!”, aldus de burgemeester.

Omdat veel straten en buurten inmiddels buurtpreventieteams hebben, is besloten alle andere waarschuwingsbordjes met de tekst: Let Op! Whatsapp buurtpreventie, bij de komingangen van de gemeente te plaatsen.

Lees vorig bericht

MINI-estafette gestart in de gemeente Meerssen

Lees volgend bericht

Schrijversbezoek Lieve Joris op 21 april