Een persoon die een hele gemeente gijzelt in het voorzien van lokale omroepactiviteiten”

Het bestuur van Meer Vandaag laat weten bezoek te hebben gehad van Agentschap Telecom, vanwege een reguliere technische controle. Het bestuur is hierna met klem verzocht om op zeer korte termijn de lokale radio-uitzendingen via de ether te staken aangezien er geen juridisch geldige overeenkomst is met de vergunninghouder RTME. Indien hier geen opvolging aan wordt gegeven is er grote kans dat zenderapparatuur in beslag genomen wordt en er een boete zal volgen via een proces-verbaal, in orde van grootte van enkele duizenden euro’s.

Het bestuur van Stichting Meer Vandaag betreurt deze situatie ten zeerste. “Wij vinden het bijzonder kwalijk dat het bestuur van RTME, bestaande uit één persoon, een hele gemeente kan gijzelen, in het voorzien van lokale omroepactiviteiten. Het maatschappelijk mandaat van deze ene bestuurder is, sinds het eerdere vertrek van 3 andere bestuursleden binnen RTME, uitermate zwak en zijn gedrag en opstelling in deze kwestie is reeds in een voorgaande raadsvergadering, door de gemeenteraad unaniem verworpen. Ondanks dat Stichting RTME momenteel oneigenlijk facturen stuurt voor het gebruik van de uitzendmogelijkheden, is er geen enkele rechtsgeldige overeenkomst en ondanks dat de statuten van RTME vereisen dat zwaarwegende beslissingen door meer dan één bestuurslid genomen dient te worden, zijn er overeenkomsten met derde partijen opgezegd en wordt het Agentschap Telecom gemaand om te handhaven”. Aldus het bestuur.

Het gevolg is, dat nu verder geen enkele andere partij activiteiten op de radio gaat uitvoeren en dat er vooralsnog tot de zomer geen radio-uitzendingen kunnen plaatsvinden via de ether 106.8 FM. Vanaf woensdag 13 april is Meer FM niet meer te ontvangen via de ether.

De radio-uitzendingen gaan wel gewoon door via: Kabel 87,5 fm, Ziggo digitaal, glasvezel, internet en tijdens de nieuwskrant op tv. Vooralsnog gaan de tv uitzendingen gewoon door op Meer tv.

Het bestuur van RTME was niet bereikbaar voor commentaar.

Lees vorig bericht

Ab Smit stopt met vrijwilligerswerk na bedreiging

Lees volgend bericht

Die Burgwache Kapelle op rommelmarkt fanfare St. Martinus Geulle