RVU jeugd en dames

Uitslag woensdag 06 april 2016: KVC Oranje B2 – RVU B1 0-5. In een eenzijdige wedstrijd in de 1/16e finales van het Bekertoernooi was de B1 vele maten te groot voor de tegenpartij. Met wat meer precisie was de score verder opgelopen. Woensdag vol aan de bak tegen Daalhof B1 om een plaats in de kwartfinale. Heren, succes!

Uitslagen zaterdag 09 april 2016:
RVU A1 – Zwart/Wit-Simpelveld A1 Uitgesteld. Tsja, als op vrijdagmiddag de telefoon gaat, dan hou je je hart vast. En ja hoor, daar is de volgende tegenstander van de A1 die niet thuis geeft. De wedstrijd gaat nu naar woensdag 20 april.

RVU B1 – Leonidas-W B1 1 – 2
Twee gelijkwaardige teams waar een gelijkspel op zijn plaats was. Toch wint Leonidas door een mislukte voorzet die bij de 2e paal erin vliegt en een slippertje van de keeper die de spits over het hoofd zag bij een balletje breed. Daarvoor waren wij op 1 – 0 gekomen door goed doorzetten van Diego. Uit de voorzet kon Emile inkoppen.

Scharn B3 – RVU B2 0 – 3
Wederom geen verslaggever aanwezig bij de B2. Jammer, zeker bij deze wel heel fraaie overwinning.

VV Hellas D1 – RVU D1  2 – 2
Om 11:30 is de aftrap uit tegen Hellas in Klimmen en RVU begint slap aan de wedstrijd, veel balverlies en ongeconcentreerd.  We krijgen 3 grote kansen maar we kunnen het niet afmaken. Hellas komt er af en toe gevaarlijk uit met hun snelle spits en de 1 – 0 voor Hellas is een feit. Het spel gaat op en neer en er volgen kansen voor beide teams. Vanuit het middenveld wordt Ben voor de keeper gezet en die rond mooi af 1 – 1. Rust. In de kleedkamer spreken we af dat het anders moet en dat zien we dan ook terug in het begin van de tweede helft. RVU zet druk en Hellas komt er niet uit en RVU maakt dan al snel de 2 – 1. Maar dan vallen we weer terug in het slechte spel, er wordt niet goed overgespeeld en geven Hellas de kans om terug te komen. RVU staat onder druk en krijgt terecht een penalty tegen en deze wordt benut 2 – 2. Het blijft rommelig aan beide kanten maar de scheidsrechter maakt geen goede indruk en fluit voor overtredingen die er niet zijn en dit loopt hoog op bij zowel de trainers als de spelers. De eindstand 2 – 2 is terecht maar met een negatieve hoofdrol voor de scheidsrechter en dit zou toch niet zo moeten zijn. 

RKMVC/Partij E1 – RVU E1 4 – 2
We moesten uit voetballen tegen Partij Mechelen combinatie, Het was een heerlijk weertje, de zon scheen en na een auto reis van een half uur waren we op de plaats van bestemming. De tegen- stander begon met breed spelen en ze lieten de bal het werk doen, je zag echt al meteen dat zij beter waren dan ons. Dat resulteerde ook al snel in twee mooie doelpunten voor de tegenstander, wij kregen ook een aantal kansen maar dat mocht in de eerste helft niet resulteren in doelpunten voor ons. De rust stand was dan ook 2 – 0 voor de tegenstander. Na de rust kwamen wij goed terug en door vechten kwamen wij redelijk snel terug op 2 – 2, dit bleef ook een tijdje zo, maar conditioneel kwamen wij de laatste tien minuten te kort. De tegenstander scoorde nog 2 doelpunten en de eindstand was 4 – 2 voor Partij/Mechelen. Gezien het wedstrijd beeld hebben wij goed gevoetbald en gevochten alleen aan de conditie moeten we nog wat extra aandacht geven dan komt het wel goed met de dames en heren.

RVU F1 – VV Heer F1 3 – 9
Ook bij de F1 opnieuw geen verslaggever aanwezig. Jammer.

RVU Mini F – VV Schimmelt MF 4 – 4
Vandaag thuis tegen Schimmert.  Veld was goed. Weer nog beter. Precies evenveel spelers bij beide clubs. Iedereen was op tijd kan niet misgaan zou men zeggen. Een veld werd bevolkt door Mees, Jules, Levi, Ryan en Ayaanle. Hier werd de eerste helft onnodig met 1-2 verloren. De eer werd gered door een treffer van Mees. De tweede helft werd 0 – 0 gelijk gespeeld.                                     

Op het andere veld moesten Jack, Anne, Mike, Vince en Tyr de eer van de rood witten verdedigen. Hier werd de eerste helft met 3 – 2 gewonnen door doelpunten van Vince (2) en Mike. De tweede helft werd er een  2 – 2 uitgesleept door twee doelpunten van Mike.                                                    

Al met al werd er bij vlagen leuk gevoetbald werden er alom bekende geheimpjes gedeeld onder de wedstrijd en bleef de stand leuk. Volgende keer moeten we wel echt zorgen dat er op vrijdagavond nog even wat wattenstaafjes door de oren worden gehaald zodat er net wat beter geluisterd kan worden en gaan we voor de wedstrijd Red pepers tussen de batsen stoppen zodat we ook allemaal even hard mee gaan doen en op gaan letten.  Tot volgende week.

Programma woensdag 13 april 2016:
RVU B1 – VV Daalhof B1 19.00 uur

Programma zaterdag 16 april 2016: 
SV Berg’28/Vilt A1 – RVU A1 12.30 uur
De Heeg B1 – RVU B1 14.00 uur
RVU B2- RKVVL/Polaris B2 13.00 uur
RVU D1 – SV Simpelveld D1 11.30 uur
RVU E1 – VV Heer E1 10.00 uur
FC Gulpen F1 – RVU Heer E1 09.00 uur
VV Hellas Mini F – RVU Mini F 09.00 uur

Programma woensdag 20 april 2016:
RVU A1 – Zwart/Wit-Simpelveld A1 19.00 uur

Programma zaterdag 23 april 2016:
RVU A1 – RKMVC/Partij A1 13.00 uur
Scharn D2 – RVU D1 11.15 uur
RVU E1 – St Geertruidse Boys E1 10.00 uur
Hellas F1 – RVU F1 10.15 uur
Geulsche Boys Mini F – RVU MF 10.00 uur

Programma zaterdag 30 april 2016:
De Leeuw A1 – RVU A1 15.00 uur
RVU B1 – Spcl. Jekerdal B3 11.00 uur
Spcl. Jekerdal B4 – RVU B2 13.30 uur
RVU D1 – Leonidas-W D1 11.30 uur
RKVVM/Sibbe E2 – RVU E1 10.30 uur
RVU F1 – LVC’03/Vijlen F2 11.00 uur
RVU Mini F – RKUVC Mini F 09.45 uur

RVU Dames
Uitslag zondag 10 april 2016:
SCM DA1 – RVU DA1 0 – 1
RVU DA1 moest op deze fraaie zondagochtend naar fusieclub Standaard-Caberg, kortweg SCM. Een prachtig complex aan de rand van Maastricht dat op geen enkele manier doet denken aan de gejaagdheid des levens enkele kilometers verder. Rust, heel veel rust straalt de omgeving uit. Misschien wel veel te veel rust, want de tegenstander en de scheidsrechter komen te laat het veld op. Vervolgens moet de referee andere kledij aan, want hij speelde als kameleon voor 12e speelster voor de thuisclub. Gevolg: de wedstrijd begint met 8 minuten vertraging.

We zijn door de afwezigheid van Dominique,  Lincey, Lisa en Anne-Marie slechts met elven, dus weer geen wisselspeelster.

De eerste helft is voor de toeschouwer vrij saai. Pas in de 20e minuut is er een schotje van Lara, maar het ontbreekt haar aan kracht. Door een inschattingsfoutje van Lauren, krijgt SCM een grote kans, maar Veerle zou Veerle niet zijn als ze dat Maastrichts varkentje wel eens even zou wassen. Ze straalde als stand-in doelvrouwe zoveel kracht uit dat de spits schrok en heel vakkundig de bal meters naast schoot.

RVU veroverde het veldoverwicht en dat vond de thuisclub niet zo heel prettig. Alle geoorloofde en ongeoorloofde middelen werden uit de kast gehaald om het spel van onze meiden te ontregelen. Duwen in de rug, trekken aan het shirt, trekken aan uitstekende ledematen van onze rood-witten, schelden, enz. Met andere woorden: intimideren. Overigens had de goed leidende referee dit wel door en hij strafte het onsportieve gedrag keer op keer af, hetgeen weer tot commentaar van de thuisclubzijde leidde. Marrigje kreeg nog (onbedoeld) een gigantische schop van achteren. Maar dat is niet de manier om onze (lippenstifloze) Marrig uit te schakelen. Zij haalt hier zelfs haar kracht uit.

Kortom: veel irritatie op het veld. Het meest opzienbarende moment ontstond in de 44ste minuut. Onze altijd rustige Luna kijkt veel TV en dus transformeerde zij zich zelf tot de tweelingzus van Bruce Lee. En dus waren er een stuk of 8 tegenstandsters en referee nodig om Bruce Luna tot rust te brengen. Ook de aan de zijlijn teruggekeerde Thei maakte een sprintje aan de zijlijn om Luna te ondersteunen. Maar ja, als de 40 meter in 47 seconden aflegt, kom je te laat hé Thei. Rood voor Luna en een tegenstander en dus verder met 10 tegen 10. Vlak er na was het rust, en daar waar Luna alweer met de wedstrijd bezig was, probeerde de “rode” tegenstandster in de rust de thuisscheidsrechter uit te leggen hoe zij alles had gezien. Beschamend, maar wel heel leerzaam. Ik heb als rapporteur weer wat Maastrichtse woordjes geleerd. Ook jammer voor de scheids, want hij deed alleen (foutloos) zijn werk.

In de rust wees John er op rustig te blijven en de ruimtes te gaan gebruiken. Kansen gaan er sowieso komen. Maud ging “op doel” en Veerle richting middenveld. Schitterend hoe de groep zelf met deze oplossing komt. Compliment meiden.

De 1ste 5 minuten zijn we nog effe zoekende en krijgt SCM een levensgrote kans, maar Maud staat haar mannetje, uhhhh vrouwtje.

Vervolgens een vreemd moment in de 51e minuut. Joyce doet het bijzonder slim. Lara en Nesta staan buitenspel en dus gaat Joyce alleen. De bal gaat langs de keepster, maar tegen de paal. Bal terug het veld in en Nesta scoort. 0 – 1 denk je. Grensrechter vlagt en de scheids fluit. De bal is niet 1 keer naar voren gespeeld door de actie van Joyce, dus er kan nooit sprake geweest zijn van buitenspel. Absurde beslissing. (dit was overigens het enige foutje van de scheids). Maar goed, onze meiden zijn gegroeid en lieten zich niet kennen. Vanaf dit moment voetbalde nog maar 1 ploeg en dat was Rood-Wit.

Maud redde nog in de 55ste minuut weergaloos op een vrije trap van SCM, maar dit

was ook echt nog het enige wapenfeit in de 2de helft van de thuisclub. Vanaf toen regende het kansen voor de meiden. Enkele voorbeelden:
60e minuut: Nesta vrij voor de keeper: naast
71e minuut: Lara en Nesta vrij voor de keeper met zijn tweeën. Nesta mist.
74e minuut: steekpass van Marrigje op Lara, Lara naast.
80e minuut: Lara vrij voor de keeper, keeper keert de bal, Veerle mist de nastoot.
84e minuut: opnieuw mist pechvogel Nesta een grote kans.

Jammer, het wil niet lukken, maar goed als je achter alles tegenhoudt, dan pak je tenminste een punt. Onder leiding van de “slidingqueen”Lauren komt de verdediging geen moment in de problemen. Maar… we hebben tenminste nog 1 puntje, of toch niet?

89e minuut: Lara gaat weer eens door op links, doet het fysiek erg goed, passeert enkele speelsters, zet op nieuw voor en daar is Nesta weer. En nu: wel raak: de meer dan terechte 0 – 1 vlak voor tijd. Op een beter moment kan het niet.

Na de wedstrijd trekt het hele team naar de dug-out om daar effe een klein feestje te bouwen met leiding en supporters. Mooi is dat sommige meiden roepen dat deze voor Luna is. Mooi meiden: een geweldige teamprestatie, waarbij jullie heel rustig en beheerst zijn gebleven. Complimenten. “Woman” off the match: Sylvana, die naar langdurig blessureleed, terugkeerde en de volle 90 minuten als agente in spé vol speelde. Geweldig gedaan Silleke.

Programma zondag 24 april 2016:
RVU DA1 Vrij

Restprogramma Dames:
Sibbe DA1 – RVU DA1 (24 april) 10.00 uur
GSV DA1 – RVU DA1 (01 mei)    10.00 uur
RVU DA1 – Keer DA2 (08 mei)   11.30 uur
RVU DA1 – SCM DA1 (14 mei)   18.00 uur
RVUDA1 – Berg’28 DA1 (16 mei)11.30 uur

Koningsdag 27 april 2016
Over een dikke maand is het alweer 27 april. Op deze woensdag is het Nationale Koningsdag in ons kleine kikkerlandje. En zoals U al 4 jaar gewend bent gaan de Samenwerkende Verenigingen Rothem (SVR) ook nu weer voor spektakel zorgen op ons Rothems Sportcomplex. Zo heeft de organisatie inmiddels beslag weten te leggen op een stormbaan en …….. uh, nog veel meer! Maar dit gaan we uiteraard nog NIET verklappen. De komende weken zullen VV RVU, SJWR en Rothems harmonie U meer gaan vertellen.

Het programma ziet er globaal als volgt uit:
11.30 uur: Opbouw Oranje Vrijmarkt
12.00 uur: Opening Koningsspelen
12.15 uur: Start Oranje Kinder Vrijmarkt (kinderen tot 14 jaar)
12.15 uur: Start Oranje 5 tegen 5 toernooi (Vanaf 15 jaar)
14.00 uur: Einde Kinder Vrijmarkt en 5 tegen 5 toernooi
14.15 uur: Start Spellencircuit (kinderen t/m 7 jaar)
14.15 uur: Start 7-kamp (8 t/m 14 jaar)
17.00 uur: Einde Spellencircuit en 7-kamp
17.30 uur: Tombola
18.00 uur: Uitreiking prijzen Spellencircuit en 7-kamp
19.30 uur: Afsluiting Koningspelen

Lees vorig bericht

De Mastreechter Staar zoekt nieuwe zangers

Lees volgend bericht

Radiozender Meer FM uit de lucht