RVU-nieuws

Woensdag 13 april 19 uur:  Achtste finales beker: RVU B1 – Daalhof B1. Zondag 1 mei a.s. Feestelijke Seizoensafsluiting!

Zaterdag 9 april j.l.
RVU Veteranen – Berg’28 Veteranen afgelast.
Berg Veteranen bestaan niet meer.

Uitslagen zondag 10 april j.l.
vv SCM VR1– RVU VR1   0-1 (0-0)
Wittenhorst 1 – RVU 1 5-0 (2-0)
Voerendaal 2 – RVU 2  2-1 (2-1)
RVU 3 – RKVCL 3   1-1 (1-1)

Het eerste kwam op achterstand middels een benutte strafschop. Nog voor de thee kwam de thuisclub op 0-2 toen nonchalant wegwerken van de RVU-defensie aan de basis stond van de tweede treffer van Horst.

In het begin van de tweede helft gaven de bezoekers veel te veel ruimte weg achter haar defensie. Wittenhorst maakte daar dankbaar van gebruik en scoorde binnen 20 minuten driemaal waardoor een zeer grote nederlaag in het verschiet lag.

Gelukkig herstelde zich RVU enigszins doch het blessurespook eiste bij de rood-witten wederom twee slachtoffers. Vandaag ging Yves Roumans en Dwight Besems  behoorlijk geblesseerd van het veld waardoor men in het laatste part nog maar met 10 spelers de wedstrijd moest afwerken. De gifbeker moet dit seizoen kennelijk helemaal leeg.

Volgende week wederom een uitwedstrijd. Nu tegen Venray. Thuis wist RVU te winnen van de voormalige hoofdklasser en wel met 3-1. Succes!

Het tweede, inmiddels opgeklommen tot plaats vier, ging op bezoek bij nummer 2 Voerendaal. Thuis versloeg men dit team met 1-0. Vandaag trok de thuisclub aan het langste eind. Met de rust was de eindstand reeds bereikt. Het krachtsverschil was minimaal. Voetballend had de thuisclub iets meer in huis terwijl RVU iets meer fysiek te bieden had. Youri Poper was weer trefzeker voor RVU doch de nummer 9 aan de andere zijde trof tweemaal doel waardoor zich Voerendaal vaster nestelt op de tweede plaats.

Het derde liet een goede kans schieten om de nummer vijf van de ranglijst, RKVCL, pootje te lichten. RVU kwam in de eerste helft op voorsprong. Door wie is de schrijver onbekend. Wel kwam hem ter ore dat Noah Reneerkens de ingeschoten bal uit een strafschop uit zijn doel ranselde. Even later kwamen de oranje-zwarten uit Limmel toch op gelijke hoogte. Daarna hadden de rood-witten genoeg kansen om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. Egoïsme en ongeconcentreerd afwerken hield RVU van een verdiende zege af. Het maken van doelpunten bepaalt uiteindelijk of je de wedstrijd wel of niet wint. Jammer van deze gemiste kans!

Programma zondag 17 april a.s.
14:30 uur SV Venray 1 – RVU 1
11:00 uur RVU 2 – FC Geleen Zuid 2
11:00 uur DBSV 6 – RVU 3

Programma zondag 24 april a.s.
14:30 uur Deurne 1 – RVU 1 
10:00 uur ST Sibbe/RKVVM VR1 – RVU VR1
09:30 uur RVU 3 – SV Meerssen 4

Programma zondag 1 mei a.s.
10:00 uur GSV’28 VR1 – RVU VR1 
14:30 uur RVU 1 – Chevremont 1
11:00 uur Langeberg 2  – RVU 2
09:30 uur RVU 3 – RKASV 6

Activiteitenagenda
Rothemse Koningspelen (Sportpark RVU)    27 april 2016
 Oranje Miniveldvoetbaltoernooi 5 tegen 5 (Sportpark RVU) 27 april 2016

Organisatie is in handen van het comité Samenwerkende Verenigingen Rothem
Seizoensafsluiting zondag 1 mei a.s.
RVU- Jeugdvoetbaltoernooi D-, E- en F-jeugd zaterdag 6 juni a.s.

ORANJE MINIVELDVOETBALTOERNOOI 5 TEGEN 5 SPORTPARK RVU
Op woensdag 27 april a.s. is Sportpark RVU wederom het strijdperk van de Rothemse Koningspelen voor onze jeugd vanaf 0 tot en met 15 jaren oud.

Inmiddels zijn de flyers huis aan huis verspreid in Rothem.

In tegenstelling tot de eerste vier edities is er dit jaar geen Oranje fietstocht maar een Oranje Vrijmarkt op ons Sportpark vanaf de klok van 11:30 uur.

Omstreeks wordt er gestart met een spellencircuit voor de allerkleinsten tot 7 jaar oud en een Sportzevenkamp voor de kinderen van 7 tot en met 14 jaren oud. Ook vrienden en vriendinnen van buiten Rothem zijn van harte welkom want hoe meer zielen hoe meer vreugde.

Uiteraard wordt er extra cachet aan onze gezellige sfeer gegeven door de muziek, die dit jaar wordt verzorgd door de immens populaire deejay Nick van Oerle. Wie kent hem niet ?

De innerlijke mens zal zeker deze dag niet worden vergeten want onze barmensen en keukenprinsesjes zullen zeker zorg dragen voor een goed getapt glas bier en lekkere warme hap.

Verdere zijn er natuurlijk de attracties, zoals een stormbaan, een springkussen en een opblaasbaar voetbalcourt. Nieuwe, aantrekkelijke attractie is zonder meer het Bubblevoetbal waarbij gebruik wordt gemaakt van grote opblaasbare ballen waarin de spelers dienen plaats te nemen.

Nieuw op Koningsdag is ons Oranje Miniveldvoetbaltoernooi 5 tegen 5.

Vanaf 11:30 tot 14:30 uur wordt Miniveldvoetbal gespeeld op ons Sportpark. De teams worden gevormd door vier veldspelers en een keeper. Dit toernooi is bestemd voor spelers vanaf 15 jaren oud en wordt gespeeld op een veld met de afmetingen van 40 bij 20 meter.

Voor nadere info en inschrijvingen kan men zich melden tot Hay Dolmans hay.dolmans@ziggo.nl tel: 06-21835486.

Lees vorig bericht

Die Burgwache Kapelle op rommelmarkt fanfare St. Martinus Geulle

Lees volgend bericht

IVN jeugdgroep wandelde door de Dellen